Política 05/06/2012

Rajoy reclama obertament els eurobons

El president espanyol es defensa i assegura que és "impossible arreglar en un any allò que s'ha espatllat durant anys"

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha explicat aquest dimarts al matí –a porta tancada– als seus senadors quina és la seva gestió de la greu crisi que està travessant Espanya. A la tarda, a la sessió de control de la cambra alta, ha deixat clara la seva línia d'actuació i per on passen ara mateix les urgències de la Moncloa: "Europa ha de dir per on va per donar seguretat". I ha concretat en què consisteix l'ajuda que reclama. Vol un missatge de Brussel·les afirmant que "l'euro és irreversible" i ha demanat, un cop més, una "integració i autoritat financera" comunitària i una unió "bancària", amb "eurobons, un supervisor bancari i un fons de garantia" europeu per als estats que passen per problemes més seriosos. "Estem donant batalles importants a Brussel·les", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha admès que "la situació no és bona" i s'ha defensat de les acusacions del PSOE, que li retreu haver complicat encara més les coses des del 20 de novembre. El president espanyol assegura que és "impossible arreglar en un any allò que s'ha espatllat durant anys". "La situació aquest any no anirà bé però sí en un futur pròxim". Per ell, l'economia espanyola té "fortaleses" per sortir-se'n però ha reiterat que les reformes triguen a tenir efecte.

Ha demanat al PSOE que, si de veritat vol fer una oposició útil i pactar, comenci per donar suport a alguna de les reformes que aprova el consell de ministres.

stats