Política20/06/2019

Rajoy pressiona Cs perquè faciliti el govern de Sánchez

L’expresident espanyol demana un “esforç” perquè hi hagi govern “aviat”

Europa Press

MadridL'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy ha assegurat aquest dijous que "no seria bo" que a Espanya es repetissin eleccions generals i, per això, ha demanat un "esforç" perquè es tanqui "aviat" un govern estable i amb suport de 176 diputats. Segons ha afegit, un acord PSOE-Cs donaria una "sòlida majoria".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha plantejat al Fòrum Premium de l'Atlàntic, on ha destacat que li correspon a Pedro Sánchez "prendre la iniciativa" com a guanyador de les eleccions, recordant que el 2015 va proposar, per exemple, la creació d'una 'gran coalició' PP-PSOE que no va prosperar.

Cargando
No hay anuncios

Dit això, ha assenyalat que "sigui quina sigui la fórmula", s'ha de conformar un executiu "al més moderat i centrat possible" i basat en la "prudència i disciplina fiscal", controlant el dèficit públic, rebaixant el deute i sense apujar impostos.

No amb independentistes

Rajoy ha comentat que "hi ha opcions", deixant clar que a Sánchez, amb Podem, "no li arriba" i no seria una "bona decisió" buscar el suport dels partits independentistes. Per aquest motiu, creu que el millor és tancar un acord per a quatre anys amb aportacions de tots i on s'expliqui als ciutadans els temes que no es podran emprendre fruit de les negociacions.

Cargando
No hay anuncios

L'expresident del govern espanyol ha advertit que "una cosa és superar la investidura i una altra poder governar". En aquesta línia, ha admès que "l'ideal" és tancar una investidura amb 176 diputats i un programa de govern que "de tranquil·litat i pugui governar". També ha assegurat que una fórmula passaria per algun acord entre el PSOE i Ciutadans, que donaria una "sòlida majoria" al futur executiu, però ha admès que sembla "poc probable".