Política17/03/2012

Rajoy diu que no se sent pressionat per la consulta del pacte fiscal

El president del govern espanyol assegura que està "animat" per aconseguir que l'economia espanyola creixi

Efe

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat avui que se sent "animat" per afrontar la "tasca gegantina" i l'"objectiu nacional" de créixer econòmicament i generar ocupació i que es faran les reformes estructurals que siguin "necessàries".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així s'ha expressat Rajoy en roda de premsa al palau de la Moncloa, després de rebre el president de l'Equador, Rafael Correa, i de ser preguntat sobre si se sentia pressionat per la decisió de CiU de promoure una llei de consultes i que es pogués utilitzar per votar un pacte fiscal català.

Cargando
No hay anuncios

Rajoy ha dit que "no" se sent pressionat sobre aquesta qüestió i ha assegurat que treballarà perquè no es produeixin "situacions límit", i que no farà res que no li sembli "sensat" o "raonable".

La seva prioritat, ha reiterat el president, és el creixement econòmic i la generació d'ocupació i, a partir d'aquí, intentarà que "ningú arribi a situacions límit".

Cargando
No hay anuncios

El cap de l'executiu espanyol ha recordat el seu compromís amb la reducció del dèficit i ha insistit que el Govern continuarà el procés de reformes. Rajoy ha declarat que els problemes financers de les comunitats autònomes i de les corporacions locals també són els del Govern.

En aquest sentit, ha afegit que totes les administracions han de complir els seus compromisos i amb la llei d'estabilitat pressupostària, que es troba a les Corts Generals.

Cargando
No hay anuncios

El president del Govern ha destacat algunes de les iniciatives que ha aprovat, com la duplicació del període de temps a les administracions territorials per a la devolució de les liquidacions de 2008 i 2009 i l'avançament de la suma de les liquidacions positives dels lliuraments a compte corresponent al exercici de 2010.

Rajoy ha recordat també el pla de 35.000 milions d'euros que s'ha posat en marxa perquè les autonomies i els ajuntaments que ho necessitin puguin fer front a les factures pendents amb els seus proveïdors.

Cargando
No hay anuncios

Així mateix, ha recordat que el pròxim dia 30 s'aprovaran els pressupostos generals de l'Estat (PGE) i que es faran totes les reformes estructurals que siguin "necessàries".

Rajoy ha comentat que està "animat" davant aquesta tasca "gegantina" i centrat en aquest "objectiu nacional" que suposa el creixement econòmic i la creació de llocs de treball.

Cargando
No hay anuncios

A partir d'això, ha comentat Rajoy en al·lusió a la proposta de CiU, treballarà perquè no es produeixin situacions límit.