Política12/06/2013

Rajoy i Rubalcaba tanquen un acord econòmic

Volen ampliar a la resta de grups el pacte per a la cimera europea de finals de mes

Ara

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, han mantingut aquest dimecres una conversa telefònica en què han fixat les línies bàsiques de l'acord sobre Europa que ara esperen ampliar a la resta de grups del Congrés. Per ara IU i ERC ja han dit que no el subscriuran.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts de la negociació, els criteris fonamentals de l'acord són la posada en marxa com més aviat millor del pla europeu d'ocupació juvenil, l'impuls del crèdit a les pimes per part del Banc Europeu d'Inversions (BEI) i mesures de creixement amb càrrec als fons comunitaris.

Cargando
No hay anuncios

Les fonts han deixat clar que no es tracta d'un document tancat, sinó d'un text inicial amb els assumptes centrals de la posició espanyola a la UE, que desitgen que compti amb el màxim consens possible.

Rajoy i Rubalcaba han mantingut a última hora del matí una conversa telefònica en què han acordat els eixos fonamentals de la proposició no de llei en què es fixarà la posició del govern espanyol davant el pròxim Consell Europeu i que servirà d'instrument parlamentari per donar suport al govern en aquesta cita europea.

Cargando
No hay anuncios

Tots dos s'han mostrat satisfets d'aquest acord bàsic que ara esperen que es pugui ampliar a la resta de grups polítics de la cambra. Per això s'ha convocat una reunió per demà al Congrés en què la resta dels grups també poden fer les seves aportacions.

Les línies bàsiques d'aquest acord bàsic són la posada en marxa com més aviat del pla europeu d'ocupació juvenil, l'aprovació de mesures per a l'economia real, especialment una línia de crèdit per a pimes del Banc Europeu d'Inversions (BEI), i mesures de creixement i inversions europees amb càrrec als fons comunitaris.

Cargando
No hay anuncios

La iniciativa, consensuada per Rajoy i Rubalcaba, contempla també la unió bancària i avenços en el mercat interior europeu.

Rajoy i Rubalcaba seguiran en contacte en els pròxims dies per analitzar els preparatius del Consell Europeu.

Cargando
No hay anuncios

Si s'arribés a un acord global sobre aquesta proposició no de llei, el text s'hauria de presentar al registre del Congrés com a molt tard a les 20.00 hores de divendres perquè pugui ser qualificat per la mesa dimarts i incloure's en l'ordre del dia del ple de l'última setmana de juny.