Política16/09/2012

'La Razón' pronostica la caiguda electoral de CiU però li dóna fins a 64 escons... en la primera edició

Les dades publicades de l'enquesta, encarregada pel diari madrileny a NC Report, canvien en la segona edició pel que fa a la intenció de vot de la federació d'Artur Mas

Ara

Barcelona"El preu de l'independentisme: cauen CiU i el PSC i pugen ERC i el PP." Aquest és el titular amb què 'La Razón' anunciava a la portada de la primera edició d'aquest diumenge els resultats d'una enquesta encarregada a NC Report.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, les xifres que mostrava la mateixa portada no asseguraven aquesta caiguda electoral de CiU si les eleccions al Parlament es fessin ara. El sondeig atorgava a la federació d'Artur Mas i Duran i Lleida entre 58 i 64 escons, una forquilla àmplia que, en l'extrem superior, superava els 62 diputats que té ara.

Cargando
No hay anuncios

Segons la mateixa enquesta, el PSC passaria de 28 escons a 22/25, el PP passaria dels 18 diputats actuals a 20, ERC creixeria dels 10 que té a 15 i ICV en guanyaria un respecte dels 10 que té ara.

C's podria passar de 3 a 4 escons i Plataforma per Catalunya entraria a la cambra catalana amb tres representants. En canvi, Solidaritat Catalana per la Independència quedaria fora del Parlament.

Cargando
No hay anuncios

Canvis en les xifres de CiU en la segona edició del diari

Tanmateix, i com ja va passar fa uns dies amb una altra enquesta publicada a 'La Razón', la segona edició mostrava unes dades diferents. A diferència de l'altra vegada, però, no es podia al·legar que va ser un error de l'autor de la portada: la forquilla d'entre 58 i 64 escons per a CiU apareixia tant a la portada com a les planes interiors de la primera edició, que és la que va arribar als quioscos de Catalunya.

Cargando
No hay anuncios

A la segona edició, les xifres havien canviat. Entre una versió i l'altra hi havia hagut l'episodi en què el director de 'La Razón', Francisco Marhuenda, s'havia vist atrapat per la contradicció entre les dades i el titular durant el programa 'El gran debate', de Telecinco, a partir d'una observació d'Enric Juliana, director adjunt de 'La Vanguardia'.

El cas és que, com es pot observar en la portada de la segona edició –localitzable a través d'internet aquest diumenge–, els escons atribuïts a CiU en l'enquesta havia passat a ser d'entre 58 i 62 diputats. Tot i el retoc –es va canviar la forquilla de 58/64 per la de 58/62–, en la franja alta de la forquilla CiU continuaria sense caure, ja que 62 són els escons que té ara.

Cargando
No hay anuncios

*Per veure les dades a les portades reproduïdes cal ampliar la imatge i fixar-se en el gràfic de dades imprès a la part superior esquerra de la pàgina.