Política07/02/2014

Revolta al PSC de les Terres de l'Ebre

Demanen la restitució de les funcions dels tres diputats díscols i avisen que no reconeixeran la gestora imposada per la direcció nacional

Acn

TortosaAgrupacions locals socialistes a les Terres de l'Ebre han fet públic el document crític que han estat elaborant en les darreres setmanes i que han enviat, en forma de carta, al primer secretari del PSC, Pere Navarro. En el manifest, càrrecs i militants socialistes i també alguns que ja s'han donat de baixa demanen que es restitueixi els tres diputats díscols, Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura, de les seves funcions com a "càrrecs electes i legítims representants nostres que són al Parlament".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els signants rebutgen les "formes" emprades per la direcció nacional en aquest conflicte polític, i alerten que no reconeixeran la gestora imposada a la Federació de les Terres de l'Ebre. En la carta, els càrrecs i militants signants asseguren que tampoc participaran en l'activitat orgànica de la Federació de l'Ebre, de la gestora, ni en l'àmbit nacional. En solidaritat amb els tres diputats díscols, manifesten sentir-se "suspesos cautelarment i temporalment" dels càrrecs orgànics de les respectives agrupacions locals, i diuen que no se senten representats per la direcció del PSC. Així mateix, asseguren que continuaran treballant per als seus projectes municipals, amb total "autonomia" a cadascun dels pobles i coordinats "per mantenir viu el projecte territorial dels socialistes de l'Ebre".

Cargando
No hay anuncios

Així mateix, deixen clar que treballaran "intensament" per aconseguir els canvis necessaris en el si del PSC "per tornar a ser útil a la societat", sobretot amb la mirada posada en els pròxims comicis municipal del maig del 2015, i que estudiaran quin és el millor instrument per donar resposta a les necessitats dels seus veïns i veïnes.

A més de demanar la restitució dels seus càrrecs als tres diputats, també demanen la creació d'una comissió a nivell nacional que acordi "els eixos i les línies" per refer el consens bàsic entre els diversos segments del PSC, i l'aprovació d'un calendari urgent per elegir candidat a les pròximes eleccions al Parlament. Així mateix, asseguren respectar les decisions individuals que cadascú prengui sobre mantenir o no la militància al PSC. "Amb carnet o sense, continuarem mantenint tots el compromís amb la lluita pels drets i llibertats dels catalans, dels nostres pobles i del nostre país", conclouen.

Cargando
No hay anuncios

La carta acaba amb el lema 'Tots som PSC', i el manifest ja ha estat impulsat i ratificat per les agrupacions locals de Flix, Ulldecona, Deltebre i Mas de Barberans. Entre els signants hi ha els alcaldes de Flix, Marc Mur; Deltebre, José Emilio Bertomeu, i el Mas de Barberans, Josep Lleixà, entre d'altres.