Política 07/02/2014

Revolta al PSC de les Terres de l'Ebre

Demanen la restitució de les funcions dels tres diputats díscols i avisen que no reconeixeran la gestora imposada per la direcció nacional

Acn
2 min

TortosaAgrupacions locals socialistes a les Terres de l'Ebre han fet públic el document crític que han estat elaborant en les darreres setmanes i que han enviat, en forma de carta, al primer secretari del PSC, Pere Navarro. En el manifest, càrrecs i militants socialistes i també alguns que ja s'han donat de baixa demanen que es restitueixi els tres diputats díscols, Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura, de les seves funcions com a "càrrecs electes i legítims representants nostres que són al Parlament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els signants rebutgen les "formes" emprades per la direcció nacional en aquest conflicte polític, i alerten que no reconeixeran la gestora imposada a la Federació de les Terres de l'Ebre. En la carta, els càrrecs i militants signants asseguren que tampoc participaran en l'activitat orgànica de la Federació de l'Ebre, de la gestora, ni en l'àmbit nacional. En solidaritat amb els tres diputats díscols, manifesten sentir-se "suspesos cautelarment i temporalment" dels càrrecs orgànics de les respectives agrupacions locals, i diuen que no se senten representats per la direcció del PSC. Així mateix, asseguren que continuaran treballant per als seus projectes municipals, amb total "autonomia" a cadascun dels pobles i coordinats "per mantenir viu el projecte territorial dels socialistes de l'Ebre".

Així mateix, deixen clar que treballaran "intensament" per aconseguir els canvis necessaris en el si del PSC "per tornar a ser útil a la societat", sobretot amb la mirada posada en els pròxims comicis municipal del maig del 2015, i que estudiaran quin és el millor instrument per donar resposta a les necessitats dels seus veïns i veïnes.

A més de demanar la restitució dels seus càrrecs als tres diputats, també demanen la creació d'una comissió a nivell nacional que acordi "els eixos i les línies" per refer el consens bàsic entre els diversos segments del PSC, i l'aprovació d'un calendari urgent per elegir candidat a les pròximes eleccions al Parlament. Així mateix, asseguren respectar les decisions individuals que cadascú prengui sobre mantenir o no la militància al PSC. "Amb carnet o sense, continuarem mantenint tots el compromís amb la lluita pels drets i llibertats dels catalans, dels nostres pobles i del nostre país", conclouen.

La carta acaba amb el lema 'Tots som PSC', i el manifest ja ha estat impulsat i ratificat per les agrupacions locals de Flix, Ulldecona, Deltebre i Mas de Barberans. Entre els signants hi ha els alcaldes de Flix, Marc Mur; Deltebre, José Emilio Bertomeu, i el Mas de Barberans, Josep Lleixà, entre d'altres.

stats