Política24/06/2015

Rivera diu des de Brussel·les que CDC "té com a principal objectiu fer fora els catalans de la UE"

El president de Ciutadans pregunta "quin sentit té" que CDC formi part del grup liberal a l'Eurocambra

Acn

Brussel·lesEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha preguntat aquest dimecres "quin sentit té" que CDC, un partit que segons ell "té com a principal objectiu treure els catalans de la UE", formi part del grup liberal a l'Eurocambra. En declaracions a la premsa després de reunir-se amb el seu president, Guy Verhofstad, Rivera ha dit que el conflicte entre CDC i C's sobre la seva entrada al grup liberal "s'ha resolt a les urnes".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No és que tinguem més escons, és que tenim molts més vots a les urnes", ha dit Rivera als periodistes, remarcant que Ciutadans s'ha convertit en la tercera força municipal a Espanya, mentre que CiU "s'ha trencat" pels "extremismes a què l'ha conduit Artur Mas". "El que triomfa a Europa són les alternatives sensates", ha avisat.

Cargando
No hay anuncios

"El que té sentit és que els que apostem per la Unió Europea liderem també les delegacions dels diversos països d'Europa, i no els que aposten per trencar Europa, com Convergència", ha dit Rivera. "Si tens un partit que té com a principal objectiu fer fora els catalans de la UE, quin sentit té treballin en un grup europeista com aquest?", ha defensat.

Rivera ha dit que hi ha "molta expectativa al grup liberal demòcrata pel que passi a Espanya i pel paper de Ciutadans". "Ens han traslladat tot el seu suport, estan pendents dels nostres resultats", ha assenyalat després de reunir-se amb Verhofstadt. Rivera s'ha compromès amb Verhofstadt a defensar "la tercera via europea", perquè segons ell Espanya "necessita un president que representi la centralitat".