Política05/09/2019

Albert Rivera anirà aquest divendres al Parlament en el segon aniversari del ple del 6 i 7 de setembre

Lorena Roldán (Cs): "Es compleixen dos anys del cop d'estat"

Ara

Albert Rivera tornarà aquest divendres al Parlament de Catalunya, on va exercir de diputat durant nou anys (2006-2015). La data escollida no és casual, ja que es compleixen dos anys del ple del 6 i 7 de setembre del 2016, quan la cambra va aprovar les lleis de desconnexió en dues sessions polèmiques i maratonianes.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha anunciat avui la portaveu taronja al Parlament, Lorena Roldán, en la seva intervenció durant una reunió del grup parlamentari de Cs per obrir el nou curs polític: "Es compleixen dos anys del cop d'estat, d'un dels dies més tristos de la història recent de Catalunya". "No permetrem que aquell dia caigui en l'oblit", ha dit, i ha explicat que Rivera anirà al Parlament per recordar-ho.

Cargando
No hay anuncios

El ple del 6 i 7 de setembre va aprovar la llei del referèndum i la llei de transitorietat jurídica –posteriorment anul·lades pel Tribunal Constitucional (TC)– que establien la base legal sobre la qual convocar el referèndum de l'1-O, i Cs sempre ha considerat que en aquell ple es van vulnerar els drets de l'oposició, l'Estatut i la Constitució.

Roldán ha criticat que el president de la Generalitat, Quim Torra, no esmenti mai aquelles dates: "No ho volen recordar, saben el mal que van fer", ha dit, i ha reivindicat que aquells dies Cs es va erigir com el defensor dels drets dels ciutadans catalans.

Cargando
No hay anuncios

Fonts del partit taronja han explicat a Europa Pres que la visita de Rivera al Parlament es basarà en una reunió del líder de la formació amb el grup parlamentari i posteriorment compareixerà davant dels mitjans.