Política04/08/2014

Rull alerta Unió que una recomanació de vot per al 9-N de 'sí-no' seria "complicat de gestionar"

El coordinador de CDC creu que la crida al centre polític de Duran pot "reforçar l'espai ampli de CiU" i no el veu incompatible amb la refundació de Convergència

Acn

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha advertit en una entrevista a Catalunya Ràdio que una recomanació de vot d'Unió per a la consulta del 9-N que impliqués una resposta favorable a la primera pregunta i negativa a la segona deixaria un escenari "complicat de gestionar". Rull prefereix que s'opti per un 'sí-sí' o per un sí a la primera pregunta i donar llibertat de vot a la segona perquè considera que això donaria "una posició mínimament compactada" a CDC i Unió com a integrants de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Rull ha interpretat la crida al centre polític feta pel líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, com una manera de "reforçar l'espai ampli de CiU" i no ho veu incompatible amb la refundació de CDC. En aquest sentit, ha recordat que quan va néixer Convergència volia "reconstruir la nació" i actualment "vol un nou partit per un país nou". "L'element nuclear ara és construir un nou estat. Hem acreditat que Catalunya no és viable com a autonomia dins l'Estat i que no podem garantir així l'estat del benestar, però es perfectament viable com a estat. I per això necessitem una nova eina", ha sentenciat.

Cargando
No hay anuncios

Rull també ha relligat aquest procés intern de CDC amb el que Unió ha anunciat per boca del seu líder. I és que la crida al centre polític que ha fet aquests dies Duran no és, per a Rull, un obstacle al procés català ni a la continuïtat de CiU com a federació conjunta. "Ens agradaria que això reforcés l'espai ampli de CiU. La nostra refundació va en aquesta mateixa línia: enfortir CDC, Unió i l'espai comú de CiU", ha assegurat Rull, i ha afegit que des de Convergència s'entenen els moviments d'Unió però que encara necessiten "seure i parlar a fons". "Coneixem la voluntat respectiva, però hi hem d'aprofundir molt més. El consell nacional del 30 d'acost de CiU servirà perquè reforcem aquest compromís", ha conclòs.