Política17/02/2014

Unió valora rellevar Salvador Sedó com a cap de llista a les europees

Francesc Gambús, director general d'Exteriors de la Generalitat, seria el més ben situat per substituir l'eurodiputat democristià

Oriol March

BarcelonaSalvador Sedó té moltes possibilitats de no ser el candidat d'Unió a les eleccions europees del proper 25 de maig, segons han assegurat a l'ARA fonts nacionalistes. Tot i que al llarg de les últimes setmanes el líder dels democristians, Josep A. Duran i Lleida, havia reiterat la seva confiança en l'actual eurodiputat del partit, finalment tot indica que Sedó caurà de la llista que està preparant la federació nacionalista.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons les mateixes fonts, el més ben situat per substituir Sedó és Francesc Gambús, director general d'Exteriors i director de l'Institut d'Estudis Humanístics Miquel Coll i Alentorn (INEHCA). La decisió final es prendrà cap a finals de setmana –previsiblement dijous– i serà el consell nacional del partit qui, aquest dissabte, validarà finalment el cap de llista.

Cargando
No hay anuncios

No obstant això, i en vigílies de tancar-se la llista de candidats de CDC i Unió a les europees -fonts nacionalistes apunten que es desbloquejarà aquesta setmana, en què està prevista una conversa entre Artur Mas i Duran i Lleida-, el líder d'Unió ha volgut deixar clar a Twitter que res encara està decidit i que Sedó no està descartat. En un tuit explica que aquest dissabte el comitè de govern d'Unió proposarà al consell nacional del partit els candidats a les europees. I avança: "Donaré suport a Sedó, excel·lent eurodiputat". A més, nega que s'estigui estudiant el seu relleu, tot i que encara no dóna per fet que Sedó serà finalment el candidat.