Política 17/02/2014

Unió valora rellevar Salvador Sedó com a cap de llista a les europees

Francesc Gambús, director general d'Exteriors de la Generalitat, seria el més ben situat per substituir l'eurodiputat democristià

Oriol March
1 min

BarcelonaSalvador Sedó té moltes possibilitats de no ser el candidat d'Unió a les eleccions europees del proper 25 de maig, segons han assegurat a l'ARA fonts nacionalistes. Tot i que al llarg de les últimes setmanes el líder dels democristians, Josep A. Duran i Lleida, havia reiterat la seva confiança en l'actual eurodiputat del partit, finalment tot indica que Sedó caurà de la llista que està preparant la federació nacionalista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons les mateixes fonts, el més ben situat per substituir Sedó és Francesc Gambús, director general d'Exteriors i director de l'Institut d'Estudis Humanístics Miquel Coll i Alentorn (INEHCA). La decisió final es prendrà cap a finals de setmana –previsiblement dijous– i serà el consell nacional del partit qui, aquest dissabte, validarà finalment el cap de llista.

No obstant això, i en vigílies de tancar-se la llista de candidats de CDC i Unió a les europees -fonts nacionalistes apunten que es desbloquejarà aquesta setmana, en què està prevista una conversa entre Artur Mas i Duran i Lleida-, el líder d'Unió ha volgut deixar clar a Twitter que res encara està decidit i que Sedó no està descartat. En un tuit explica que aquest dissabte el comitè de govern d'Unió proposarà al consell nacional del partit els candidats a les europees. I avança: "Donaré suport a Sedó, excel·lent eurodiputat". A més, nega que s'estigui estudiant el seu relleu, tot i que encara no dóna per fet que Sedó serà finalment el candidat.

stats