Política
Política24/01/2011

Sánchez-Camacho defensa que TV3 s'obri a l'externalització o la cogestió

Sánchez-Camacho creu que Rajoy ha estat malinterpretat i que no defensa cap recentralització o laminació del model autonòmic. Així ho ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio

Redacció

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Alicia Sánchez-Camacho creu que Rajoy va ser malinterpretat en les seves declaracions crítiques amb l'estat de les autonomies. Així ho ha explicat la diputada a Catalunya Ràdio, acabada de tornar de Sevilla, on el PP ha celebrat la seva convenció nacional: “No volem cap mena de regressió i cap mena de recentralització. Sóc absolutament partidària del nostre model de les autonomies. No se'l va interpretar bé, a Rajoy. Havíem de millorar i perfeccionar aquest model i és el que es va matisar en aquesta convenció de Sevilla”. Camacho ha explicat que Rajoy és un “gran desconegut” per a molts, però que té molt clar que és un defensor del model autonòmic.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En matèria econòmica, Camacho ha defensat el seu pla de tancar empreses públiques, fusionar-les o passar-les a gestionar des de l'àmbit privat. Preguntada específicament sobre TV3, ha obert la porta a “externalització o cogestió” perquè el país no pot permetre's “empreses deficitàries”. “Els mitjans públics, necessaris”, ha afegit, i ha apostat per controlar més la seva acció informativa.

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa a l'organització territorial catalana, Camacho s'ha mostrat oberta a redefinir les funcions de les diputacions, però ha estat inequívoca a marcar les vegueries i els consells comarcals com a nivells d'administració a suprimir.

La líder popular també ha tingut Zapatero al punt de mira, a qui ha titllat de “cínic i hipòcrita” per les seves crítiques al dèficit autonòmic tenint en compte “que és ell qui més ha incrementat el dèficit, a nivell de l'estat”. Sobre el llegat econòmic del tripartit, l'ha qualificat de “pèssim”. “Ha enganyat a tots els catalans. Castells va dir que el dèficit es quedaria en 4.000 milions i al final ha estat de quasi el doble”.

Cargando
No hay anuncios

Finalment, l'entrevistada també ha opinat de la polèmica lingüística al Senat, on ha defensat que els debats siguin en castellà, a excepció dels de la Comissió de Comunitats Autònomes. “El Senat és una cambra espanyola amb una llengua comuna. I la llengua espanyola la sento molt catalana, perquè es parla a Catalunya”, ha explicat.