Política13/01/2018

Sánchez avisa que un "president inconstitucional" no pot liderar la Generalitat

El líder del PSOE esgrimeix que "l'esquerra ha de defensar la sobirania d'Espanya"

Europa Press

MadridEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha avisat aquest dissabte que la legislatura a Catalunya que s'obrirà a partir de dimecres "no pot ser liderada per un president inconstitucional" perquè aquesta legislatura haurà de ser constitucional i desenvolupar-se respectant la Constitució i l'Estatut.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez ha fet aquesta reflexió a l'inici de la seva intervenció a l'assemblea oberta a la ciutadania que s'ha celebrat al barri madrileny d'Hortaleza per parlar del futur de les pensions. Es tracta de la segona assemblea d'aquest tipus en què participa, després de l'organitzada dijous a Granada i que s'aniran succeint en totes les capitals de província.

Cargando
No hay anuncios

Després d'insistir que a Catalunya "no funcionarà mai la via unilateral d'independència", Sánchez ha afegit que el pròxim líder de la Generalitat haurà de governar "per a tots els catalans", no només per a la majoria independentista que hi ha al Parlament sortit del 21-D.

Dard a Podem pel 155

En el torn d'intervencions del públic, un militant ha demanat a Sánchez que no torni a pactar amb la dreta com va passar amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya. Ferraz no va consultar llavors a les bases sobre la intervenció al·legant que no tenien marge de maniobra.

Cargando
No hay anuncios

En aquest punt, ha sostingut que avui en dia "l'esquerra ha de defensar la sobirania nacional" d'Espanya i que "els que diuen que se'n volen anar perquè paguen molts impostos són de tot menys d'esquerres", perquè promouen la desigualtat territorial. S'ha referit així sense anomenar-lo a Podem i la seva posició favorable a un referèndum pactat amb l'Estat.