En directe
24/03/2021

Última sessió de control al Congrés amb Pablo Iglesias de vicepresident

Iceta: "Mai treballaria per a un govern que busqués trencar la unitat d'Espanya"

La dreta espanyola continua acusant el ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, de treballar per a l'independentisme. Arran d'una pregunta de Vox, ha recordat que per culpa d'ERC i JxCat no va convertir-se en president del Senat i ha assegurat que "mai treballaria per a un govern que busqués trencar la unitat d'Espanya". En aquest sentit, ha recordat que el PSOE i el PSC van donar suport a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya el 2017.

ERC demana a Marlaska les competències del carnet de conduir per a Catalunya

La diputada d'ERC Inés Granollers ha demanat el traspàs a Catalunya de les competències sobre el carnet de conduir per acabar amb el "col·lapse" als departaments de trànsit, on hi ha gairebé 80.000 persones en llista d'espera per obtenir la llicència. El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha reconegut els retards però ha confiat aviat "posar-se al dia" amb la incorporació de 35 examinadors interins aquest 2020. Granollers s'ha preguntat quant de temps tardaran aquests 35 professors a examinar 80.000 persones que esperen per treure's el carnet.

Errejón defensa que, amb el canvi climàtic, el més "revolucionari és ser conservador"

Segona sessió de control consecutiva que el líder de Més País, Més Madrid, porta al Congrés un tema que s'allunya de la picabaralla política i les eleccions madrilenyes, que no vol capitalitzar en la seva figura sinó en la candidata de Més Madrid, Mónica García. Si la setmana passada va preguntar pels problemes de salut mental, aquesta ho ha fet per la lluita contra el canvi climàtic. I ha afirmat, mirant a la bancada de la dreta, que el més "revolucionari és ser conservador" en aquesta lluita. La vicepresidenta quarta, Reyes Maroto, li ha donat la raó.

Iglesias anuncia una denúncia a la Fiscalia Anticorrupció contra el número dos del PP per "suborn" a Múrcia

L'encara vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha anunciat que en les "pròximes hores" el seu partit presentarà una denúncia a la Fiscalia Anticorrupció contra el secretari general del PP, Teodoro García Egea, per un delicte de "suborn" en la gestió perquè fracassés la moció de censura a Múrcia. "Ja està bé de tanta impunitat", ha dit abans d'acomiadar-se de la cambra –avui era la seva última sessió de control– amb un "Fins aviat". La bancada d'Unides Podem s'ha posat dreta i li ha respost amb un fort aplaudiment.

Iglesias diu ara que deixarà abans l'acta de diputat al Congrés que no pas el govern espanyol

Nou canvi de plans de Pablo Iglesias. Després que la setmana passada fonts del seu equip asseguressin que deixaria el govern espanyol just abans de l'inici de la campanya madrilenya i que no renunciaria a l'acta de diputat fins que assumís la de l'Assemblea de Madrid per no perdre l'aforament, ahir dimarts va canviar de plans, ja que havia menystingut la llei electoral madrilenya i va anunciar que deixaria el govern espanyol ja en el consell de ministres de la setmana que ve i l'acta de diputat abans de començar la campanya. Avui, però, ha tornat a dibuixar un nou escenari. En resposta al número dos del PP, Teodoro García Egea, ha dit que dimitirà abans com a diputat que no pas de vicepresident del govern espanyol. "Nosaltres no som com vostès", ha etzibat a la bancada popular.

El PP demanarà una comissió d'investigació sobre el rescat de la companyia Plus Ultra

El número dos del PP, Teodoro García Egea, ha anunciat que registraran una petició de comissió d'investigació sobre el rescat per part del govern espanyol de la companyia veneçolana Plus Ultra, que fa servir un sol avió. El Mundo publica aquest dimecres que qui va estar al darrere de l'operació va ser el ministre de Transports, José Luis Ábalos, un fet que el govern espanyol ha desmentit de manera rotunda.

El PNB exigeix més controls als aeroports i Sánchez admet que no li sembla raonable que els francesos viatgin a Madrid de festa

El portaveu del PNB, Aitor Esteban, ha exigit al govern espanyol més controls als aeroports espanyols perquè hi hagi "mesures coherents dins i fora" de l'Estat. "No és temps per fomentar o facilitar la mobilitat per oci ni interna ni externa", ha dit. Sánchez ha evitat mullar-se sobre si calen més mesures de cara a la Setmana Santa, tot i que ha admès que no li sembla raonable que els francesos viatgin a Madrid de festa.

Casado acusa el govern de Sánchez de corrupte el dia que testifiquen Aznar i Rajoy en el judici per la caixa B del PP

El líder del PP, Pablo Casado, ha decidit passar a l'ofensiva a poques hores que Mariano Rajoy i José María Aznar testifiquin per videoconferència en el judici per la caixa B del PP, que està portant a declarar tota l'excúpula del partit. Per això s'ha dedicat a repassar tots els presumptes casos de corrupció al govern espanyol, tot i que no n'hi ha cap en ferm ni encara menys que estigui a les portes d'un judici com el del finançament il·legal al PP. Casado ha mantingut que Pablo Iglesias està imputat –tot i que ho estava el seu partit, Podem, i es va arxivar la peça– i ha incidit en el segon escàndol que esquitxa el ministre de Transports, José Luis Ábalos, després del rescat de la companyia veneçolana Plus Ultra. Finalment, sobre Múrcia, Castella i Lleó i Madrid, li ha reclamat que "reconegui el que va ordir": "Com diuen al meu poble, qui va per llana torna esquilat, com vostè".

Sánchez, a Casado: "Fa pena veure el PP liderat per vostè"

Nou cara a cara amb bronca i carregat d'insults entre Pedro Sánchez i Pablo Casado i marcat per la precampanya electoral a Madrid. El líder del PP ha preguntat al president espanyol quina "estabilitat" està aportant a Espanya, i Sánchez li ha demanat que tingui una mica de "pudor" a l'hora de posar-se d'exemple després d'aconseguir "sustentar el govern a Múrcia amb la corrupció i el transfuguisme, a més de llançar-se als braços de l'extrema dreta". El líder socialista ha assegurat que "l'estabilitat es construeix amb acords transversals que superen l'espai ideològic". "I vostès què van fer ahir? Ahir deia que li feia gràcia quan sentia que el PP no tenia projecte. No és que faci riure, sinó que fa pena veure el PP liderat per vostè", ha etzibat.