Política18/06/2019

Set detinguts per agredir i insultar participants d'un acte de Vox a Barcelona

Entre ells hi ha dos menors, encara detinguts, i els altres cinc han quedat en llibertat amb càrrecs

Efe

BarcelonaLa Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra han detingut en una operació conjunta set persones acusades de boicotejar un acte de Vox a Barcelona el 30 de març i insultar i agredir alguns dels seus participants, als quals van sostreure samarretes, banderes i símbols espanyolistes.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre els set detinguts hi ha dos menors. Els cinc restants han quedat en llibertat amb càrrecs, acusats dels delictes de lesions, desordres públics, odi i, en alguns caos, atemptat a agents de l'autoritat.

Cargando
No hay anuncios

Segons han informat a Efe fonts de la investigació, l'operació, coordinada per la fiscalia contra delictes d'odi, continua oberta, per la qual cosa no es descarta que hi pugui haver més detencions durant els pròxims dies, fruit de la labor d'identificació duta a terme pels equips d'informació de la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra.

La Brigada Provincial d'Informació de la Policia Nacional i la Comissaria General d'Informació dels Mossos d'Esquadra van obrir una investigació després dels incidents ocorreguts el 30 de març al carrer Tarragona de Barcelona, a l'altura de la plaça d'Espanya, on unes 200 persones es van congregar per protestar per la celebració d'un acte convocat per Vox a l'avinguda de Maria Cristina.

Cargando
No hay anuncios

Els congregats per intentar boicotejar l'acte de Vox, alguns dels quals anaven encaputxats, van col·locar barricades a la via pública per impedir el pas dels vehicles dels Mossos, segons les fonts. A més, com que a la zona s'estaven fent obres, alguns dels concentrats van agafar tanques metàl·liques, trossos de formigó i contenidors d'escombraries per aixecar barricades, encendre-les i llançar pedres contra la línia de contenció dels Mossos, davant la qual cosa alguns dels agents van quedar ferits.

De fet, tres seguidors de Vox van quedar ferits, dels quals dos van haver de ser hospitalitzats, amb ferides al cap, la boca i la cara. Dos dels ferits eren representants a Catalunya de la plataforma Custòdia Compartida, i van denunciar que van ser envoltats, que se'ls van tirar pedres i que van rebre cops de puny fins que van arribar els Mossos d'Esquadra.