Política26/05/2014

L'estrany cas de Setcases i Torms: 4 regidors socialistes, 1 vot per al PSC

Tant el petit municipi del Ripollès com el de les Garrigues estan governats per la marca local del Partit dels Socialistes

Ara

BarcelonaA Setcases, municipi del Ripollès, la llista d'Independents de Setcases-Progrés Municipal (IdS-PM), marca local del PSC, controla l'Ajuntament: té quatre dels cinc regidors i té l'alcaldia, en mans de Carlos Fernández Amer. Aquest diumenge a les eleccions europees van votar al municipi un total de 88 persones, però només una d'elles va triar la papereta del PSC. CiU va imposar-se, amb 52 vots, ERC va quedar en segon lloc, seguida del PP i ICV-EUiA. El PSC, amb un sol vot, va empatar amb les llistes de Ciutadans i Impuls Social.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Exactament el mateix ha succeït al petit municipi dels Torms, a les Garrigues, on Independents pels Torms-Progrés Municipal (IT-PM) disposa igualment de quatre dels cinc regidors, i l'alcalde, Joan Masip Guiu, és un d'ells. A les europees, els socialistes han obtingut únicament un vot i han acabat caient a la sisena posició, empatats amb el Partit X. ERC és la primera força, amb 31 vots, seguida de CiU, ICV-EUiA, PP i Ciutadans.