Política 26/05/2014

L'estrany cas de Setcases i Torms: 4 regidors socialistes, 1 vot per al PSC

Tant el petit municipi del Ripollès com el de les Garrigues estan governats per la marca local del Partit dels Socialistes

Ara
1 min

BarcelonaA Setcases, municipi del Ripollès, la llista d'Independents de Setcases-Progrés Municipal (IdS-PM), marca local del PSC, controla l'Ajuntament: té quatre dels cinc regidors i té l'alcaldia, en mans de Carlos Fernández Amer. Aquest diumenge a les eleccions europees van votar al municipi un total de 88 persones, però només una d'elles va triar la papereta del PSC. CiU va imposar-se, amb 52 vots, ERC va quedar en segon lloc, seguida del PP i ICV-EUiA. El PSC, amb un sol vot, va empatar amb les llistes de Ciutadans i Impuls Social.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Exactament el mateix ha succeït al petit municipi dels Torms, a les Garrigues, on Independents pels Torms-Progrés Municipal (IT-PM) disposa igualment de quatre dels cinc regidors, i l'alcalde, Joan Masip Guiu, és un d'ells. A les europees, els socialistes han obtingut únicament un vot i han acabat caient a la sisena posició, empatats amb el Partit X. ERC és la primera força, amb 31 vots, seguida de CiU, ICV-EUiA, PP i Ciutadans.

stats