Política04/10/2017

El síndic de greuges promou una taula de diàleg "al més alt nivell" i sense condicions prèvies per resoldre el conflicte català

Rafel Ribó explica que ja ha iniciat els contactes a escala catalana, espanyola i internacional perquè tothom que s'assegui a la taula "posi el comptador a zero"

Albert Solé

BarcelonaEl síndic de greuges, Rafel Ribó, proposa la creació d'una taula de diàleg "al més alt nivell" per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya. Ribó considera que davant l'escalada d'esdeveniments cal tornar al diàleg "sense condicions prèvies".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dins les seves competències, a més de la defensa dels drets bàsics, també hi ha el paper de mediador de conflictes, i per això el Síndic es postula per crear aquesta taula amb els màxims representants de les institucions catalanes i espanyoles, però també internacionals. Ribó, de fet, ha assegurat que ja ha iniciat aquests contactes "perquè no es poden perdre més dies".

Cargando
No hay anuncios

"Anunciem que ens posem a treballar per aconseguir una forma de diàleg sense condicions entre totes les parts implicades", ha dit el síndic.

"Apel·lem a la responsabilitat institucional, arreu de l’estat espanyol, perquè conjuguin i desenvolupin el terme diàleg, al més alt nivell", i ha afegit: "Demanem que tothom es comprometi a posar el comptador a zero, tothom, des del president del govern espanyol fins al president de la Generalitat".

Cargando
No hay anuncios

Ribó també ha explicat que la seva és una tasca diferent a la dels mediadors que s'estan oferint, i no ha volgut concretar amb quines institucions internacionals s'ha posat en contacte.