Política 02/11/2015

La Sindicatura i el Tribunal de Comptes compartiran la informació sobre les irregularitats dels ens locals

Efe
1 min
El president del Tribunal de Comptes, Ramón Álvarez de Miranda, i el síndic major de la Sindicatura de Comptes, Jaume Amat / SINDICATURA

BarcelonaEl Tribunal de Comptes de l'Estat i la Sindicatura de Comptes de Catalunya han signat un acord de col·laboració que té com a objectiu millorar la fiscalització de les corporacions locals i reforçar la transparència en la gestió de les finances municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, expliquen que el conveni estableix actuacions coordinades per facilitar l'intercanvi d'informació de les corporacions locals sobre anomalies detectades en els ingressos o resolucions adoptades pel ple contràries a objeccions formulades pels interventors locals, entre d'altres. Aquest acord assenyala que la institució titular de la plataforma a la qual es presenti la informació transmetrà telemàticament aquesta informació a l'altra institució, per compartir així la informació rebuda en benefici de més "agilitat" i de la "millora de la funció fiscalitzadora".

Aquests organismes indiquen que aquest conveni s'ha signat en benefici de l'interès general i de la millora del control extern de les entitats que integren l'administració local.

stats