Política21/07/2017

Societat Civil Catalana amplia la denúncia de la querella del 9-N als funcionaris que van participar en la consulta

L'entitat posa en marxa una bústia anònima perquè els Mossos denunciïn les pressions que puguin rebre per l'1-0

Xavi Tedó

BarcelonaSocietat Civil Catalana (SCC) ha presentat una ampliació de la denúncia del 9-N als funcionaris que van col·laborar en la consulta. "La nostra posició és investigar qui en són els veritables responsables, perquè els funcionaris podrien tenir una responsabilitat subsidiària en obeir ordres", ha assenyalat l'advocat Manuel Miró, que ha advertit que no busquen perseguir els treballadors públics. "La Generalitat vol derivar responsabilitats als funcionaris en el seu recurs, i això ens sembla molt greu", ha afegit Miró.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

SCC es refereix al recurs que van presentar tant l’expresident Artur Mas com els exconsellers Joana Ortega, Francesc Homs i Irene Rigau en què argumentaven que les despeses vinculades al 9-N van ser "aprovades" pels interventors delegats dels departaments que gestionaven. Ara l'entitat posa en el punt de mira, doncs, els interventors que van validar els expedients administratius o econòmics de la consulta del 2014.

Cargando
No hay anuncios

El Tribunal de Comptes va obrir dimecres el procediment per exigir als inhabilitats pel 9-N que paguin totes les despeses de la consulta. Només ha passat un mes i mig des que l’ens fiscalitzador de l’Estat va acceptar la denúncia de Societat Civil Catalana i l’associació Abogados Catalanes por la Constitución -a les quals van unir-se la fiscalia i l’Advocacia de l’Estat- perquè tant l’expresident Mas com els exconsellers investigats paguin els més de 5 milions d’euros que, segons els denunciants, va costar la consulta.

Així mateix, davant del “gir secessionista” que, a parer de l'entitat, s’ha impulsat al departament d’Interior, amb el nomenament de Joaquim Forn com a conseller i Pere Soler com a director dels Mossos d’Esquadra, SCC posarà en marxa a partir del 25 de juliol una bústia anònima per a tots els funcionaris de la policia catalana perquè denunciïn “les pressions que puguin rebre dels seus responsables jeràrquics”. Les denúncies, que tindran caràcter confidencial, es lliuraran a la justícia perquè actuï. La bústia també podrà ser utilitzada per qualsevol ciutadà que vulgui denunciar una vulneració de l'estat de dret.