POLÍTICA
Política10/03/2011

Sortu rebutja l'intent d'ETA d'atemptar contra el lehendakari Patxi López

La nova formació basca assegura en un comunicat que trenca amb "organitzacions del passat" i que rebutja "qualsevol acte de violència"

Efe

BilbaoLa nova formació basca Sortu ha assegurat avui que trenca amb "organitzacions del passat" i que "no dóna continuïtat organitzativa ni funcional a partits il·legalitzats". A més, sobre els plans d'ETA d'atemptar contra el lehendakari Patxi López, ha dit que rebutja "qualsevol acte de violència".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Sortu ha expressat que no entén la negativa del ministeri de l'Interior a registrar-lo com a partit polític, ni tampoc les demandes de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat que sostenen que Sortu és una continuïtat de Batasuna.

Cargando
No hay anuncios

Sortu ha remarcat que representa "un punt d'inflexió en la trajectòria de l'esquerra abertzale", que aspira a "aglutinar" l'independentisme basc "per vies exclusivament pacífiques i democràtiques" i que el rebuig a la violència, inclosa la d'ETA, és "estratègic i definitiu". "Tenim dret a ser legals perquè complim la llei de partits", conclou el comunicat.