Política17/08/2020

Torra demana al Tribunal Suprem elevar al TJUE la recusació de quatre jutges

El president de la Generalitat insisteix en la "falta d'imparcialitat" dels quatre magistrats que recusa

Ara

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha recorregut la decisió del Tribunal Suprem de no admetre a tràmit la recusació de quatre magistrats d'aquest tribunal que han de resoldre el recurs contra la seva inhabilitació: Andrés Martínez Arrieta, Juan Ramón Berdugo Gómez de la Torre, Antonio del Moral García i Vicente Magro Servet. En el recurs de súplica que ha presentat davant la sala segona del Tribunal Suprem, torna a denunciar la "falta d'imparcialitat" dels quatre jutges i, a més, demana que abans de rebutjar la seva proposta elevin el cas al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

Cargando
No hay anuncios

El juliol passat, el Tribunal Suprem va desestimar la seva petició per apartar quatre jutges designats per resoldre el seu recurs en contra de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a un any i mig d'inhabilitació per un delicte de desobediència per no retirar els llaços grocs d'edificis públics en període electoral.

Torra insisteix en demanar que s'aparti els quatre magistrats perquè considera que amb ells se'l priva d'un procés amb totes les garanties i d'un jutge imparcial, pel seu paper en el judici a la cúpula del Procés o per haver sigut membres de la Junta Electoral Central (JEC) a la qual suposadament va desobeir.

Cargando
No hay anuncios

Si la sala segona del Tribunal Suprem decidís no estimar directament el recurs de súplica, Torra considera que "resultaria obligat" que el Suprem plantegés una qüestió prejudicial davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per aclarir la dimensió del dret a un tribunal imparcial.

Torra també denuncia en el seu escrit que no existeix "cap precepte legal" que habiliti la sala segona del Suprem a "atribuir-se una competència que no li correspon", com és la de decidir la seva petició de recusació, ja que creu que hauria de recaure en una sala especial.