Política28/06/2017

El fiscal del Tribunal de Comptes demana que es desestimin els arguments de la Generalitat i s'actuï contra Mas, Ortega, Rigau i Homs

La magistrada haurà de decidir si accepta l'arxiu de la causa o nomena un delegat instructor per investigar les despeses ocasionades pel 9-N

Ara

BarcelonaEl fiscal en cap del Tribunal de Comptes es posiciona contra l'arxiu de la causa oberta contra l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, i contra els exconsellers Francesc Homs, Irene Rigau i Joana Ortega. La denúncia -admesa a tràmit- de SCCreclama que els quatre exmembres del Govern sufraguin els 5 milions d'euros que teòricament va costar la consulta del 9-N. El fiscal demana a la magistrada que desestimi els arguments de la defensa i nomeni a un delegat instructor que s'encarregui d'investigar les despeses ocasionades amb motiu del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'escrit datat a 21 de juny, el fiscal subratlla que no es pot arxivar la causa perquè està relacionada amb "la gestió de fons públics, infraccions de l'ordenament jurídic pressupostari i un possible menyscabament de l'erari públic" per decisions de despesa i pagament sense suport normatiu. En el document, que la fiscalia envia a la magistrada Margarita Mariscal de Gante -ministra de Justícia durant el govern de José María Aznar- destaca en especial el paper de Francesc Homs, tant per haver aportat "els mitjans materials i la infraestructura indispensable" com per haver definit "l'estratègia de desatenció i rebuig a la suspensió expressada pel Tribunal Constitucional".

Cargando
No hay anuncios

El fiscal recorda la participació d'Homs per insistir a T-Systems que havia de seguir endavant amb la gestió informàtica de la consulta i el lloguer d'un pavelló de la Fira de Barcelona per fer el seguiment de la jornada electoral.

Ara, la magistrada haurà de decidir si accepta les al·legacions de la Generalitat o si continua endavant amb el procediment, nomena un delegat instructor i segueix el tràmit de la denúncia per la qual Mas, Ortega, Homs i Rigau podrien haver de fer front al pagament del cost del 9-N per a les arques públiques, 5 milions segons SCC.