Política26/05/2011

El Tribunal Suprem insisteix que el castellà sigui vehicular a l'escola

Dues noves sentències obliguen la Generalitat a acabar amb la immersió lingüística. Ja són cinc les resolucions emeses pel Tribunal amb aquesta petició

Acn

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha dictat dues noves sentències que obliguen la Generalitat a acabar amb el sistema d'immersió lingüística i substituir-lo per un model d'ensenyament bilingüe en què el castellà sigui també llengua vehicular. Es tracta de dues noves sentències que asseguren que els alumnes d'educació infantil i primària tenen dret a rebre l'ensenyament en la llengua "que vulguin els pares o els tutors". De la mateixa manera, resol que els pares puguin rebre totes les comunicacions i circulars en castellà. Amb aquestes ja són cinc les sentències dictaminades per l'alt tribunal que ordenen de nou que el castellà sigui vehicular.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, el Suprem ha estimat en part els recursos presentats per dues famílies de la plataforma Convivència Cívica Catalana contra les resolucions del 2005 i 2007 dictades pel departament d'Educació. De la mateixa manera, el Suprem dicta que el model d'inscripció en educació infantil ha de preguntar per la llengua habitual als pares o tutors dels nens preinscrits en centres "sostinguts amb fons públics".

Cargando
No hay anuncios

Amb aquestes són ja cinc les sentències dictaminades per l'alt tribunal que ordenen que el castellà sigui llengua vehicular a les escoles. Les altres tres es van fer públiques al mes de desembre del 2010 i també donaven la raó a les demandes de diversos pares que volien poder escollir la llengua en què s'educavem els seus fills.