Política23/09/2017

El TSJC autoritza la policia a bloquejar qualsevol web sobre el referèndum que publiciti Puigdemont

El president del Govern fa servir Twitter per presentar les novetats de l'executiu

Ara

BarcelonaEl TSJC ha ordenat aquest dissabte el tancament de tres noves pàgines web vinculades a l'1-O. Es tracta de onvotar.garantiespelreferendum.com, https://gateway.ipfs.io i http://www.referendum.fun. Se sumen a les més de 20 que han estat bloquejades o bé per la Guàrdia Civil o bé pels servidors espanyols d'internet en les últimes setmanes. Aquesta vegada, però, la jutge, Mercedes Armas, hi ha afegit una novetat: ha autoritzat la policia a bloquejar els dominis que publiciti qualsevol membre del Govern a través de les xarxes socials.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha estat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, qui més ha publicitat les noves webs a través del seu compte de Twitter. Ho va fer tan bon punt la jutge va ordenar el tancament de la web original (http:www.referendum.cat) i ho ha continuat fent des d'aleshores per anar presentant les novetats del Govern. Fins i tot va arribar a penjar un manual perquè els catalans poguessin accedir a les pàgines a través de servidors d'altres països.

Cargando
No hay anuncios
Cargando
No hay anuncios

A partir d'ara, la policia podrà bloquejar l'accés a les webs sense ni tan sols haver de demanar una ordre judicial. En tindran prou amb el fet que Puigdemont o qualsevol altre conseller les publicitin a les xarxes.