CORRUPCIÓ
Política17/10/2014

Daniel Fernàndez demana ser suspès com a diputat però mantenir l'escó

L'exnúmero dos del PSC suspendrà també la seva militància en el partit mentre duri el seu judici pel suposat delicte de tràfic d’influències

Ara

BarcelonaEl diputat Daniel Fernàndez, que va ser número 2 del PSC de Pere Navarro, ha notificat en un comunicat que demanarà la suspensió com a diputat del Parlament després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi obert judici oral pel suposat cas de delicte de tràfic d’influències. La suspensió com a diputat ha de ser aprovada per una majoria absoluta de la cambra i implicaria que, tot i no cobrar ni participar de l'activitat parlamentària –ni en el ple, ni a les comissions–, Fernàndez seguiria mantenint l'escó i seguiria sent aforat –i seguiria sent jutjat pel TSJC. Aquesta és una opció recollida en l'article 18 del reglament del Parlament per a casos de processament o judici oral de diputats, tot i que no s'ha aplicat mai.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la mateixa manera, Fernàndez ha sol·licitat també la baixa temporal com a militant del PSC mentre duri el procediment judicial.