Política27/03/2012

Unió, convençut que el gir de CDC no complicarà la relació amb Rajoy

El partit de Josep Antoni Duran i Lleida assegura que està molt "tranquil" després del congrés dels seus socis, que accentuen l'independentisme de la formació

Joan Rusiñol

Madrid"Màxima tranquil·litat". Així s'ha expressat el portaveu en temes econòmics de CiU a Madrid i militant d'Unió, Josep Sànchez Llibre, quan li han preguntat pel gir sobiranista de CDC en el congrés del cap de setmana passat. Després de subratllar el "ple respecte" cap a les ponències de CDC, ha assegurat que una cosa és la dinàmica pròpia dels partits, l'objectiu final que es marquen, i una altra el dia a dia dels governs que "reflexionen" i "analitzen si és el moment o no" d'aplicar cada decisió.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No preveig a curt termini dificultats en les possibles negociacions amb les diferents forces polítiques" a Catalunya i a la resta de l'Estat, ha sentenciat, quan se li ha preguntat per les possibles conseqüències del rumb del partit d'Artur Mas i Oriol Pujol pugui tenir en les relacions amb el govern de Mariano Rajoy i el PP. "No té perquè enterbolir" aquestes relacions, ha assegurat.

Cargando
No hay anuncios

Sobre l'actitud de CiU de cara als pressupostos generals de l'Estat, que es presenten divendres, ha sigut prudent i ha dit que primer de tot els "estudiaran" abans de decidir el seu posicionament. Ara bé, ha recordat de nou "lleialtat" institucional a Madrid per pagar allò que deu a Catalunya.