CONGRÉS D'UNIÓ
Política12/05/2012

Vila d'Abadal encara veu intactes les seves possibilitats

L'actual direcció afirma que entre l'opció independentista i la nacionalista de Duran s'ha imposat de nou la segona

Ferran Casas

SitgesEl candidat a president del comitè de govern d'Unió i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, considera encara que les seves opcions per ocupar el càrrec que, des de l'any 1982, ocupa Josep Antoni Duran i Lleida estan encara intactes. El candidat crític ha admès que les esmenes més importants que ha presentat les ha hagut de retirar o han sigut derrotades però des de la seva candidatura han explicat que moltes d'elles superaven el 30% de suports, alimentant així la possibilitat de plantar cara demà a Duran.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vila d'Abadal ha lamentat que no hi hagi hagut ànim d'incorporar la petició explícita d'avançar cap a l'estat propi i que els delegats s'hagin limitat a demanar estructures d'estat. Especialment dolgut estava perquè se n'hagués rebutjat una de Girona que instava a un estat propi i diferenciat de l'espanyol si la via confederal segueix taponada. L'alcalde de Vic ha sigut especialment crític amb les referències de Duran a CDC en la seva intervenció quan ha assegurat que Convergència no s'havia definit com a independentista. "Igual que ells no es van posar a casa nostra nosaltres no ho hem de fer a casa seva, no està bé. El nostre no és un debat entorn a CDC, és un debat ideològic", ha explicat.

Cargando
No hay anuncios

Ramon Espadaler, defensor de la ponència oficial, ha comparegut uns minuts després. Ho ha fet satisfet perquè, ha dit, entre la via independentista o la de seguir sent "un partit nacionalista igual que ho som des de l'any 1931" els compromisaris han escollit la segona via. La ponència ha estat aprovada per assentiment dels delegats.