Política03/12/2012

Unió acusa Vila d'Abadal de "manipular i tergiversar" els seus acords

El partit de Duran denuncia l'"afany de protagonisme" de l'alcalde de Vic, que ha estripat el carnet de la formació

Ara

BarcelonaUnió Democràtica ha sortit aquesta tarda al pas de les crítiques de Josep Maria Vila d'Abadal a Josep Antoni Duran i Lleida, el líder de la formació. Després que Vila d'Abadal, cap visible del sector sobiranista de la formació i crític amb la tebior nacional de Duran, hagi estripat el carnet de la formació que va fundar el seu avi, la direcció d'Unió ha enviat un comunicat a la premsa afirmant que lamenten "la seva darrera deslleialtat amb Unió per manipular i tergiversar els continguts del consell nacional", amb relació a les acusacions de Vila d'Abadal que el sector oficialista i majoritari del partit vol acostar-se al PP i frenar el camí d'Artur Mas cap a l'estat propi.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Unió apunta en un to contundent que la decisió "no es basa tant en l'agenda nacional d'Unió Democràtica, on conviuen diverses sensibilitats, sinó en la seva personalitat i en el seu afany de protagonisme, en la manca d'acceptació de la seva derrota en el darrer congrés i en el seu malestar per no haver format part de les llistes".

Cargando
No hay anuncios

Els democristians també lamenten que l'alcalde de Vic, que seguirà sent-ho com a independent, no hagi complert el seu compromís de seguir fent política a Unió. No fan, però, cap comentari sobre les desenes de militants que estan seguint el mateix camí de deixar la formació democristiana.