AUTODETERMINACIÓ
Política23/01/2012

SI convida CiU, ICV-EUiA i ERC a avançar junts cap a la independència

Uriel Bertran avança que l'estratègia que aprovarà Solidaritat en l'Assemblea Nacional del 19 de febrer inclourà l'elaboració d'una llei de transició nacional a la independència

Acn

BarcelonaEl secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, ha anunciat aquest dilluns que l'Assemblea Nacional que SI celebrarà el proper 19 de febrer a Barcelona servirà per aprovar la ponència política que marcarà l'estratègia que seguirà la coalició independentista en el proper bienni 2012-2014. Amb l'eslògan "Comencem la transició a la independència, sabem com fer-ho", SI vol fer una crida al catalanisme polític, especialment als partits polítics que han votat els darrers anys a favor de l'autodeterminació al Parlament (CiU, ERC i ICV-EUiA) per elaborar conjuntament una llei de transició nacional a la independència. Uriel Bertran creu que el pacte fiscal està "abocat al fracàs".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Voldríem fer-ho conjuntament amb els partits que han donat suport a l'autodeterminació al Parlament, i que CiU, ERC, ICV-EUiA i SI facin el pas de la defensa del dret a l'autodeterminació al seu exercici", ha dit Uriel Bertran. Bertran també ha alertat que si la resta del catalanisme no vol donar suport a aquesta llei de transició a la independència la tiraran "igualment endavant" amb intenció d'obrir el debat de l'estat propi, ja que, al seu parer, "el pacte fiscal està abocat al fracàs i no arribarà a bon port".

Cargando
No hay anuncios

El full de ruta cap a l'estat propi que ofereix SI al conjunt del catalanisme polític passa per habilitar la Generalitat per poder iniciar les negociacions "sobre el temps i la forma" del com es vehicula la independència amb la comunitat internacional, crear els ministeris d'Afers Exteriors, Seguretat, Energia, Hisenda i Seguretat Social a més d'impulsar una campanya nacional explicant els beneficis de la independència per guanyar el posterior referèndum de ratificació i obrir el procés a la resta dels Països Catalans.

Finalment, Uriel Bertran ha recordat que "si realment hi ha voluntat política per part de CiU d'engegar una transició nacional quina millor manera és explicitar-ho en una llei que engresqui i il·lusioni el país". Si CiU no s'hi avé, Bertran està disposat a construir "una alternativa independentista al catalanisme que pacta amb el PP", ha afegit.