Política19/05/2014

Urtasun als sindicalistes: "Us demanem el vot perquè el 25-M la por canviï de costat"

Coscubiela considera que CiU i PP han estat els "masovers" de la troika a Catalunya i l'Estat

Acn

BarcelonaICV-EUiA ha celebrat aquest dilluns un acte amb sindicalistes al Teatre del Raval on ha reclamat concentrar el vot de la gent treballadora en la seva formació "ja que és la millor manera de defensar el treball amb drets i aturar la política classista de CiU i PP". "Us demanem el vot perquè la por canviï de costat, per intimidar els poderosos i fer que la gent treballadora sigui respectada", ha assenyalat Urtasun, que ha insistit en la necessitat de defensar la indústria catalana -Alstom, Panrico i Coca-cola- davant els qui volen desmantellar-la i implantar un model econòmic 'low cost'. Prèviament el diputat Joan Coscubiela ha disparat contra CiU i PP, que ha titllat de "masovers" de la 'troica' a Catalunya i l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat d'ICV-EUiA al Congrés ha reconegut que la troika ha fet moltes barbaritats però una part no hagués estat possible sense la connivència de convergents i populars. "Ho han avalat tot i votat tot", ha puntualitzat Coscubiela. De fet, el diputat ecosocialista al Congrés ha posat l'exemple del juny passat quan PP, PSOE, CiU, PNB i UPyD van pactar junts la política estatal per actuar al continent. "Europa no és la madrastra que tot ho fa malament, moltes vegades les decisions dolentes són dels governants dels estats en nom d'Europa", ha criticat Coscubiela.

Cargando
No hay anuncios

Ernest Urtasun ha començat la seva intervenció afirmant que les arrels de l'Europa actual es basen "en la il·lustració i l'herència del moviment obrer". "Sense la mobilització de la classe treballadora el 25-M ens continuaran trepitjant els drets i per això hem d'anar a votar", ha exclamat en veu alta el líder d'ICV-EUiA a les europees, que ha acusat CiU i PP d'hipocresia pura quan valoren positivament dades com les de l'atur. "Se'm remou l'estómac en veure com alguns dirigents fan discursos triomfalistes tenint un atur del 26%", ha lamentat Urtasun, que ha reiterat que les polítiques de populars i convergents "han fracassat rotundament".

D'entre les propostes que ICV-EUiA portarà a Brussel·les destaquen un salari mínim europeu, lluitar contra la discriminació salarial home-dona, reforçar el poder dels comitès d'empresa i defensar la indústria catalana. "Serem la veu a Europa que defensarà Alstom, Coca-cola i Panrico", ha avisat Urtasun entre els aplaudiments de la concurrència.