Política11/05/2014

Els Verds europeus defensen que una Catalunya independent hauria de quedar dins la Unió Europea

La candidata a presidir la Comissió Europea Ska Keller es compromet a treballar perquè el govern espanyol autoritzi la consulta del 9-N

Marc Toro

Sant Feliu del LlobregatLa candidata a presidir la Comissió Europea dels Verds europeus, l'alemanya Ska Keller, ha considerat aquest diumenge que una Catalunya independent s'hauria de mantenir dins la Unió Europea. "Crec que una Catalunya independent hauria de formar part de la Unió Europea", ha afirmat. Keller, que ja s'havia posicionat a favor del dret a decidir de Catalunya, s'ha compromès a treballar perquè el govern espanyol autoritzi la consulta del 9-N si arriba a la presidència de la Comissió perquè –ha dit– "són els catalans els que han de decidir què volen ser".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Crec que el dret a decidir és molt important, i si els catalans volen votar ha de ser possible", ha explicat la candidata, que ha deixat clar que el dret a decidir és un tema cabdal per a "tots els Verds europeus". Keller ha fet aquestes declaracions en un contacte informatiu en una visita a les festes de primavera de Sant Feliu del Llobregat, juntament amb l'eurocandidat d'ICV-EUiA, Ernest Urtasun, la número dos de la llista, Núria Lozano, la coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats.

Cargando
No hay anuncios

La candidata dels Verds europeus, que ha traslladat tot el seu suport a la candidatura ecosocialista, serà tot el dia a Catalunya fent campanya amb Urtasun. El cap de llista d'ICV ha insistit un cop més en la importància de tenir aliats europeus a favor del dret a decidir.