Política07/09/2015

La Via Lliure de la Meridiana de l'11-S ja té l'aval de la Junta Electoral de Barcelona

L'autoritat electoral s'ha pronunciat arran d'una demanda del PP que reclamava eliminar tota la publicitat dels transports públics

Albert Solé

BarcelonaEls dubtes sobre si es prohibiria la manifestació de la Meridiana ja s'han esvaït. La Via Lliure de l'11-SVia Lliure11-S ja té llum verda de la Junta Electoral de la demarcació de Barcelona. I és que la Junta Electoral ha tombat una demanda del PP que demanava retirar tota la publicitat de la Via Lliure dels Transports Metropolitans de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha pogut saber l'ARA, només un dels cinc membres d'aquesta junta electoral considera que la Via Lliure és un acte electoral i ha votat a favor de prohibir–ne la publicitat. La resolució afirma que l'anunci "no mereix la qualificació jurídica d'acte de campanya electoral, perquè no revela la intencionalitat de captar vots a favor de cap candidatura" i que és "perfectament legítim el caràcter polític i reivindicatiu de la manifestació convocada".

Cargando
No hay anuncios

A falta de quatre dies per a l'11 de setembre, el departament d'Interior només ha rebut cinc peticions per fer manifestacions o concentracions per la Diada: la Via Lliure de Barcelona (l'única a la capital catalana), a Lleida, a Reus, a Vic i a Montcada i Reixac. Cap d'aquestes manifestacions té un caràcter anticatalanista, com sí que n'hi ha hagut en anys anteriors.