POLÍTICA
Política18/01/2012

Vidal-Quadras retreu la "caritat cristiana" del PP català amb CiU i exigeix la privatització de TV3

El reelegit vicepresident del Parlament Europeu torna a tancar la porta al català a Europa: "És inassumible logísticament i econòmica"

Efe

BarcelonaEl dirigent del PP Alejo Vidal-Quadras, reelegit vicepresident del Parlament Europeu, ha retret al PP català "l'acte extraordinari de caritat cristiana" en donar suport a CiU a Catalunya. Per això, ha reclamat als populars catalans que facin ús de la "seva força" per reduir el sistema públic català i privatitzar TV3. "En tenir el PP majoria absoluta a Madrid, el PP català està en una posició de força que li ha de servir per orientar a l'actual govern nacionalista en una direcció adequada en assumptes pressupostaris, econòmics, culturals i lingüístics", ha assegurat Vidal-Quadras , que no obstant això veu "caritat cristiana" en l'estratègia de la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el dirigent popular proposa utilitzar la influència del PPC sobre CiU per "eliminar el 80-90% de les empreses públiques inútils i que porten a la ruïna al país, que es privatitzi TV3 i es treballi perquè es respectin els drets lingüístics en l'educació i davant l'administració", en al·lusió als catalans castellanoparlants.

Cargando
No hay anuncios

El català a Europa, "inassumible"

Vidal-Quadras, expresident del PP de Catalunya i des de fa 13 anys vicepresident europeu, ha alertat també que la reclamació perquè el català sigui oficial a Europa segueix sent "inassumible logísticament i econòmica", tot i la sensibilitat del nou president del Parlament Europeu. "Aquest no és un problema nacionalista, que es busca sempre enemics externs inventats, sinó és una qüestió operativa", ha subratllat el vicepresident europeu.