Política08/01/2015

Vila d'Abadal acusa ERC de falta de generositat

El president de l'Associació de Municipis per la Independència ha matisat que CDC "podria fer algun gest més", en una entrevista a SER Catalunya

Ara

BarcelonaEl president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal, ha acusat ERC de falta de generositat en les negociacions amb Artur Mas. En una entrevista a la Cadena SER i preguntat per què falla ara per ara en les negociacions, Vila d'Abadal ha afirmat que "falta més generositat per part d'ERC", tot i que també ha afegit que Convergència "potser podria fer algun gest més" per acostar-se als republicans.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si ell [Junqueras] reclama una llista d'esquerres per agafar gent d'esquerres, ha de ser una llista d'Esquerra. Si el president reclama una llista transversal del poble, de tot l'arc independentista, l'ha de poder de fer. Jo crec que aquesta és la solució i Esquerra l'ha d'estudiar", ha argumentat.

Cargando
No hay anuncios

Vila d'Abadal ha assegurat que se sentiria "molt decebut" si Junqueras acaba rebutjant la fórmula mixta que les entitats independentistes van posar sobre la taula a la reunió mantinguda el 27 de desembre, i que l'ARA va avançar. "Ha d'haver-hi acord per força", ha afirmat el dirigent de l'AMI, que ha dit que seria "deplorable" si els interessos dels partits passessin per davant de l'"interès del país".

L'exmembre d'Unió Democràtica ha afirmat que ni Mas ni Junqueras li han ofert incorporar-se a les seves llistes, i ha asseverat que no formarà part de cap candidatura si això suposa una trencadissa de l'AMI, on conviuen alcaldes convergents i republicans.