Política27/02/2015

El comissionat per a la Transició Nacional: "Ho tindrem tot preparat per a la desconnexió, només caldrà prémer el botó"

Carles Viver Pi-Sunyer diu a TV3 que ja està treballant des del Govern en les primeres lleis que haurà d'aprovar Catalunya si s'independitza

Ara

BarcelonaEl comissionat per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer, ja ha començat a parlar amb les conselleries per preparar la desconnexió d'Espanya en cas que els partits independentistes obtinguin la majoria després del 27-S. "És important el missatge: la idea que si [els ciutadans] voten a favor de l'opció independentista, ho tindrem tot a punt, que no farem un salt al buit", ha insistit Pi-Sunyer en una entrevista a 'Els matins', de TV3. "Seria irresponsable no tenir les estructures d'estat preparades, prefereixo que em diguin que ens passem", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El comissionat per a la Transició, nomenat pel president Mas, està treballant en el text constitucional provisional. Serà una llei d'una vintena d'articles que regirà la Transició fins que Catalunya aprovi la seva Constitució.

Cargando
No hay anuncios

Viver Pi-Sunyer troba "absolutament desproporcionada" la suspensió de tres anys del jutge Santiago Vidal per haver redactat la Constitució catalana, i remarca que el procés que farà la Generalitat serà sempre dins el marc de la llei, per evitar impugnacions. Moltes mesures es deixaran "al calaix". "S'explicaran a la ciutadania, però no s'hauran publicat. Estem condicionats pel dret vigent, això ja ho sabíem", ha dit.

Deixa clar que, a diferència dels treballs del Consell Assessor per a la Transició Nacional, ara ja no només preparen informes. Estem redactant textos articulats, seran mesures preparades i desenvolupades perquè "en el moment que Catalunya es desconnecti" d'Espanya "només calgui prémer el botó".

Cargando
No hay anuncios

Una de les primeres mesures que caldrà aprovar, ha destacat, és demanar l'ingrés a la UE. "I hem de tenir redactat l'acord, tenir-ho tot a punt", ha insistit.