Política 27/02/2015

El comissionat per a la Transició Nacional: "Ho tindrem tot preparat per a la desconnexió, només caldrà prémer el botó"

Carles Viver Pi-Sunyer diu a TV3 que ja està treballant des del Govern en les primeres lleis que haurà d'aprovar Catalunya si s'independitza

Ara
1 min
Carles Viver Pi-Sunyer, aquest dimecres al Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaEl comissionat per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer, ja ha començat a parlar amb les conselleries per preparar la desconnexió d'Espanya en cas que els partits independentistes obtinguin la majoria després del 27-S. "És important el missatge: la idea que si [els ciutadans] voten a favor de l'opció independentista, ho tindrem tot a punt, que no farem un salt al buit", ha insistit Pi-Sunyer en una entrevista a 'Els matins', de TV3. "Seria irresponsable no tenir les estructures d'estat preparades, prefereixo que em diguin que ens passem", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El comissionat per a la Transició, nomenat pel president Mas, està treballant en el text constitucional provisional. Serà una llei d'una vintena d'articles que regirà la Transició fins que Catalunya aprovi la seva Constitució.

Viver Pi-Sunyer troba "absolutament desproporcionada" la suspensió de tres anys del jutge Santiago Vidal per haver redactat la Constitució catalana, i remarca que el procés que farà la Generalitat serà sempre dins el marc de la llei, per evitar impugnacions. Moltes mesures es deixaran "al calaix". "S'explicaran a la ciutadania, però no s'hauran publicat. Estem condicionats pel dret vigent, això ja ho sabíem", ha dit.

Deixa clar que, a diferència dels treballs del Consell Assessor per a la Transició Nacional, ara ja no només preparen informes. Estem redactant textos articulats, seran mesures preparades i desenvolupades perquè "en el moment que Catalunya es desconnecti" d'Espanya "només calgui prémer el botó".

Una de les primeres mesures que caldrà aprovar, ha destacat, és demanar l'ingrés a la UE. "I hem de tenir redactat l'acord, tenir-ho tot a punt", ha insistit.

stats