Política20/10/2013

Zapatero: "La declaració unilateral d'independència no tindrà validesa"

L'expresident espanyol té "claríssim" que Catalunya no serà un estat: "El que no pot ser, no passarà"

Ara

BarcelonaL'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, té "claríssim" que Catalunya no assolirà la independència per molt que ho reclami. "El que no pot ser, no passarà", ha dit Zapatero referint-se a la "secessió" de Catalunya en una entrevista al programa 'El objetivo', presentat per la periodista Ana Pastor, a La Sexta.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero ha respost a les últimes paraules de Duran i Lleida al Congrés i ha assegurat que, si es produeix, "la declaració unilateral [d'independència] no tindrà validesa". "Ningú pot fer allò per a la qual cosa no té competència constitucional", ha afegit. "El que caldrà avaluar és si la reacció [a la declaració unilateral d'independència] és jurídica o només política". "La democràcia té els mecanismes per garantir la unitat constitucional", ha remarcat.

Cargando
No hay anuncios

L'expresident espanyol assegura que "Espanya necessita i vol Catalunya, i Catalunya necessita Espanya", i creu que és "fonamental" que hi hagi "un procés de diàleg, d'acostament" entre l'Estat i Catalunya.