Política09/02/2011

Zapatero va exigir a Artur Mas que la retallada vagi més enllà del 10%

El Govern exigeix a la Generalitat que la retallada de la seva despesa el 2011 vagi més enllà del 10% que ja ha garantit

Efe

BarcelonaSegons ha transcendit aquest dimecres, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va demanar aquest esforç al president català, Artur Mas, en la reunió d'abans d'ahir a La Moncloa. La sensació de la Generalitat és que el Govern difícilment li garantirà el mateix nivell d'ingressos que va tenir l'any passat i que tampoc posarà a disposició del Govern els més de mil milions que correspondrien a Catalunya en virtut del Fons de Competitivitat del nou model de finançament .

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així les coses, i encara que el Govern va donar abans d'ahir el vistiplau perquè la Generalitat s'endeutés, l'Executiu català presumeix que l'aprovació del pla d'estabilitat al març o abril serà complicada. L'Executiu va explicar ahir que el deute que la Generalitat podrà emetre abans d'aprovar el seu pla d'ajust té com a objectiu cobrir un deute sanitari de 2006 reconeguda el 2007 i les amortitzacions del deute a llarg termini que venç aquest any.

Cargando
No hay anuncios

El Govern català calcula que aquest any necessitarà captar en els mercats financers 11.000 milions d'euros, dels quals entre 4.000 o 5.000 milions d'euros aniran a cobrir venciments de deute.