Publicitat
Publicitat

Manrique: "Què fa un gallec ficat a ETA matant a Barcelona?"

"Què fa un gallec ficat a ETA seguint ordres d'un basc que viu a París i matant un munt de ciutadans a Barcelona?" Aquesta és la primera pregunta que farà Robert Manrique quan un dia encara per definir d'aquest mes es trobi cara a cara amb Rafael Caride Simón, el cap del comando Barcelona d'ETA que l'any 1987 va perpetrar l'atemptat a Hipercor en el qual van morir 21 persones.

Manrique, una de les víctimes ferides, ja ha rebut l'avís del ministeri de l'Interior que la trobada és imminent. De fet, va ser el mateix etarra qui va demanar aquesta reunió en una carta que va arribar a les mans d'aquest barceloní el 4 de maig del 2011. "Reconec el dany i el patiment que va causar en persones com vostè les accions que es van dur a terme durant la nostra militància a ETA. No sóc insensible al dolor i el patiment que van generar, d'aquí ve el meu compromís sincer a mirar d'ajudar a tancar aquestes ferides i que ningú més pateixi el que vostès han patit", deia la carta que Caride va escriure des de la presó de Langraiz. Després d'haver accedit a trobar-se amb l'etarra, ara que s'apropa el moment, Manrique assegura que no està "gens nerviós", sobretot perquè ha rebut "un munt de trucades i missatges" d'altres víctimes que li expressen el seu suport.

Però no totes les víctimes, especialment les vinculades a l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), opinen el mateix. "Respectem les víctimes que han demanat entrevistar-se amb els terroristes, però insistim que no ens agrada gens", va dir dimecres la presidenta de l'entitat, Ángeles Pedraza. Manrique va recordar que, en el seu cas, la petició ha estat a la inversa.

Trobades "dins de la normalitat"

El fet que sota el comandament d'Interior estiguin previstes dues trobades aquest mes de reclusos d'ETA amb víctimes és, per l'AVT, un intent del ministeri "d'empènyer" els presos cap a la reinserció, un objectiu "immoral" . Tot i això, el ministre Jorge Fernández va emmarcar ahir en la "normalitat" penitenciària aquestes trobades que busquen "reparar el dolor causat". El ministre va insistir, a més, que en cap cas es produirà una reducció de la condemna.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT