LLEURE
Societat 27/08/2012

Les cases de colònies s'omplen de famílies

Les cases de colònies s'han omplert de famílies aquest agost. La crisi ha fet que molts pares optin per aquesta opció de vacances econòmiques, que han ofert enguany algunes entitats del sector.

Elisabet Escriche
2 min

VILANOVA DE SAU.Passar les vacances amb la família en una casa de colònies s'ha revelat com una opció amb molta sortida en aquests temps de crisi. La primera campanya de colònies en família a preus econòmics que ha posat en marxa aquest agost la Fundació Catalana de l'Esplai ha contractat prop de 6.000 estades i ha aconseguit omplir gairebé totes les seves cases de colònies, a preus de 125 euros per persona una setmana a pensió completa.

També la Fundació Pere Tarrés ha ofert aquest agost preus assequibles (en aquest cas 299 euros per una família de tres membres 4 dies a pensió completa). Tot i que fa cinc anys que ofereix l'opció de colònies en família, enguany se li ha multiplicat per quatre la demanda.

Una opció assequible

Ricard Sadurní i Montse Fàbregas és el primer any que han optat per aquest tipus d'allotjament, amb la seva filla de tres anys i el petit de deu mesos. Els motius, diversos: l'entorn, les activitats, poder compartir-les amb la colla d'amics, però, sobretot, el preu. Han pagat un total de 499 euros i tenen totes les despeses incloses. "Altres anys havíem optat per anar de càmping amb els amics però aquí és més còmode perquè ho tens tot organitzat i no has de pensar a preparar àpats", coincideix la parella.

El Ricard, actor de professió, fa equilibrisme sobre una cinta lligada a dos arbres, mentre la nena pinta pinyes i la mare, infermera, entreté el nadó amb uns ninots. La família de Sant Feliu de Llobregat fa vacances a la casa de Vilanova de Sau de la Fundació Catalana de l'Esplai.

El dia a dia és el típic d'una casa de colònies. Cada família té una habitació amb bany propi i els horaris són fixos. A les 9 del matí tots els hostes paren taula i esmorzen. Després, alguna de les activitats programades i dirigides per monitors, com un passeig en caiac pel pantà de Sau o una visita a algun municipi del voltant. Els que prefereixen quedar-se a la casa poden banyar-se a la piscina, jugar a l'ombra dels arbres o, senzillament, gaudir de l'entorn. El dinar és a les 13.30 hores i, després, migdiada o ludoteca. Entre el berenar i el sopar també hi ha activitats.

"El millor és que et permet fer unes vacances en família i amb els amics, amb qui ens costa coincidir durant l'any", explica el Ricard. "Si intentes organitzar el mateix en un altre tipus d'allotjament el preu es dispara. És més important poder estar tots junts que anar a un hotel de cinc estrelles", insisteix la parella, que té clar que l'any que ve repetirà.

Una opinió que comparteixen Sergi Mesegué i Carol Llurens. Treballen d'estibador portuari i orientadora laboral, són de Cervelló i tenen dos fills: un nen i una nena. A la família sempre li ha agradat passar les vacances envoltada de natura, però mai havia optat per anar a una casa de colònies. Va veure l'opció als mitjans de comunicació i va decidir provar-ho.

Admeten que pensaven que les instal·lacions no serien tan noves i amples. "Tens els serveis d'un hotel o una casa rural però a meitat de preu". A part del vessant econòmic, l'altre aspecte que els va cridar l'atenció és no haver de pensar durant una setmana ni en el menjar ni a haver d'organitzar activitats per distreure els nens.

stats