Diumenge Ara Tu 21/04/2013

L'església de Sant Martí Vell

1 min

La Fundació Elsa Peretti s'ha encarregat íntegrament de finançar la reconstrucció de tota la coberta exterior i la restauració interior de l'església romànica de Sant Martí Vell.

Les tasques de restauració fetes durant la tardor passada en el presbiteri de l'església han posat al descobert restes arqueològiques d'un assentament romà (s. II aC - I dC). Posteriorment s'hi va edificar un recinte fortificat altmedieval, que va ser enderrocat per construir-hi l'església romànica (s. XI-XII). I a sobre s'hi va edificar al s. XVI l'església actual de Sant Martí Vell. Al sostre de l'església s'hi han descobert frescos del s. XVI que mostren imatges de dracs de color vermell intens. Segons l'equip de restauradors, de l'empresa Gamarra i Garcia, responen a un model iconogràfic propi de l'època de la contrareforma, que es troba també a l'església de Sant Feliu, a Girona.

"En sento immensament feliç quan les meves idees, executades a través de la Fundació, tenen alguna cosa en comú amb la iniciativa pública i es plasmen en projectes i resultats que em fan sentir apreciada per tot l'amor que he bolcat en aquest poble, on alguns encara ara m'anomenen la boja!"

Un dels últims projectes d'aquesta emprenedora discreta, però incansable, és la creació del Celler Eccociwine, una extensió de 13 hectàrees al peu del Parc Natural de les Gavarres on han recuperat el cultiu tradicional de la vinya i han aconseguit ser el primer productor d'Espanya a obtenir el certificat europeu de producció lliure de CO.

stats