La méteo

La méteo: calorada fora de lloc i molta pols en suspensió el cap de setmana

Les temperatures tocaran sostre dissabte amb moltes màximes de 25 a 30ºC al prelitoral i a l'interior, valors impropis de principis d'abril

3 min

BarcelonaLa calor ha fet un pas més aquestes últimes hores amb temperatures massa altes per a l’època (totes les dades al final d’aquesta informació). Aquest divendres i els pròxims dies els termòmetres tocaran sostre amb un ambient molt càlid a l’interior i al prelitoral. S’assoliran els 30 ºC cap a Ponent. No obstant això, en llocs de la costa i de l’Ebre farà més fresca. Atenció amb la important irrupció de pols en suspensió provinent del nord de l’Àfrica, que ens afectarà tot el cap de setmana.

Divendres: més calor i calitja

Les temperatures pujaran encara més, tant de dia com de nit. L’ascens serà més marcat a l’Alt Empordà pel vent reescalfat del sud i a les comarques de Lleida i del Pirineu. Poc fred sense glaçades enlloc a primeres hores i l'ambient serà molt càlid per a l’època al migdia, amb moltes màximes de 22 a 27 ºC. No obstant això, a les comarques de Tarragona i en trams de la costa els termòmetres quedaran frenats per l’entrada d’aire marítim més fresc i la formació d’algunes boires i núvols baixos.

Pel que fa a l’estat del cel, el sol dominarà tret d’alguna boira costanera i pinzellades de núvols prims decoratius. Malgrat tot, començarà a arribar pols en suspensió provinent del nord de l’Àfrica que farà que el cel estigui cada cop més calitjós i enterbolit. No s’esperen precipitacions enlloc.

Dissabte: pic de calor i pols en suspensió

El primer dia del cap de setmana serà molt càlid per trobar-nos a principis d’abril. Les temperatures seran més pròpies de finals de maig o de juny i amb una calor que tocarà sostre. Moltes màximes es mouran entre els 25 i els 30 ºC a l’interior i al prelitoral, les més altes a Ponent. Dades totalment fora de lloc.

Tan sols a l’Alt Empordà i en zones pròximes baixaran una mica els termòmetres. Tot plegat, amb calma i molta pols en suspensió que comportarà un cel terrós i sol enterbolit. Possibles boires o núvols baixos en trams costaners i a l’Ebre amb més fresca. El vent del sud bufarà amb ganes als cims del Pirineu.

Diumenge: afluixa la calor

Els termòmetres començaran a baixar diumenge, però es mantindrà l’ambient ben càlid. El sol dominarà amb la presència de molta pols en suspensió. No obstant això, s’anirà acostant una cua de front atlàntic que farà augmentar els intervals de núvols a la tarda amb la possibilitat d’algun ruixat acompanyat de fang per Ponent i el Pirineu.

Setmana que ve: poca aigua a la vista

Si donem un cop d’ull a la setmana vinent, continuem sense veure una situació de pluges destacades a mitjà termini. Amb tot, el front que començarà a arribar diumenge farà que dilluns i dimarts tinguem més inestabilitat i risc de ruixats a la meitat nord i a l’oest del país. Tot plegat, amb una clara baixada dels termòmetres.

Balanç de la calor de dijous

Les temperatures han pujat encara més dijous, sobretot al nord-est i a l’interior. Moltes màximes s’han mogut entre els 21 i els 26 ºC, però localment s’han superat aquestes xifres al Priorat i a les Terres de l’Ebre. Destaquen els 27,2 ºC assolits a Vinebre (Ribera d'Ebre), els 27,1 d'Aldover (Baix Ebre), els 26,5 del pantà de Siurana (Priorat), els 26,2 d'Anglès (Selva) i els 26 d'Alcarràs (Segrià).

stats