La méteo

La méteo: de l’estiu a la primavera en poques hores

La calor tocarà sostre entre dimecres i dijous, però els pròxims dies refrescarà i reapareixeran els xàfecs

2 min

BarcelonaLa calor ha estat molt més marcada aquest dimarts amb màximes que han assolit o superat els 30 °C en punts de Ponent i de l’interior de Tarragona (trobareu totes les dades al final d’aquesta informació). Unes temperatures que encara pujaran més i tocaran sostre entre dimecres i dijous amb valors que poden fregar localment els 35 °C en aquestes zones més càlides. Ambient estiuenc avançat per a l’època. No obstant això, la segona part de la setmana serà més moguda i es normalitzaran els termòmetres.

Dimecres: més calor

Les temperatures encara pujaran més, tant de nit com de dia. Ambient suau a primera hora i molt càlid al centre de la jornada. S’esperen moltes màximes de 25 °C a 30 °C a l’interior i al prelitoral, però es poden fregar localment els 34 °C o 35 °C a Ponent i a l’interior de l’Ebre. Termòmetres una mica més frenats a la costa i al Pirineu, tot i que amb ambient càlid i de principis d’estiu en conjunt.

Tot plegat amb molta calma i força sol. Tot i això, ens llevarem amb alguns núvols baixos o boires locals i creuaran algunes pinzellades de núvols alts i prims. A la tarda creixeran nuvolades al Pirineu i al Prepirineu sense descartar algun ruixat molt aïllat. Petits matisos en un dimecres per aprofitar.

Dijous: primers canvis

L’apropament d’un front farà que comenci a entrar aire fred en altura, i això reactivarà la inestabilitat. S’esperen xàfecs i tempestes localment forts a la tarda i al vespre al Pirineu, al Prepirineu i zones properes, com ara el nord de la Catalunya Central i al nord-est.

A la resta es mantindrà la calma amb alguns intervals de núvols. Les temperatures començaran a baixar al nord, però encara pujaran una mica més al sud amb un pic càlid. En conjunt, encara serà una jornada d’ambient estiuenc a la majoria de les comarques.

Dies vinents: temps mogut

Tant divendres com dissabte es mantindrà la inestabilitat amb xàfecs i tronades molt irregulars, especialment a la meitat nord del país. Tot plegat amb vent del nord que farà baixar les temperatures. L’ambient serà més normal per a l’època a finals de setmana, deixant enrere la calor estiuenca d’aquests dies.

Balanç de la calor

Les temperatures han pujat clarament aquest dimarts amb moltes màximes de 24 °C a 29 °C, sobretot a l’interior i al prelitoral. No obstant això, a Ponent i a l’interior de les comarques de Lleida s’han superat aquestes xifres amb molts valors d’entre 29 °C i 32 °C. Destaquen els 31,5 °C assolits a Vinebre (Ribera d’Ebre) i al Pantà de Riba-roja, els 31,4 °C de Torroja del Priorat i els 31 °C del pantà de Siurana (Priorat), o els 31,3 ºC de Seròs (Segrià). Una calor que encara s’accentuarà més fins dijous.

stats