La méteo

La méteo: arriba el plat fort del canvi de temps

Fins dijous arribaran ruixats a més punts, una nevada al Pirineu i es mantindrà el fort vent als extrems

2 min

BarcelonaLes temperatures han baixat clarament en general aquest dimarts, però amb algunes excepcions (més dades al final d’aquesta informació). Un canvi de temps que seguirà aquest dimecres amb consolidació de la refrescada, ruixats o gotellades en algunes zones i ventades del nord als extrems del país.

Dimecres: més fresca i temps mogut

Els termòmetres encara baixaran més, fins i tot de forma marcada entre el Camp de Tarragona i el Penedès, on el descens pot ser de fins a set graus localment. En general, moltes màximes es mouran entre els 15 i els 20 °C a la majoria de comarques. No obstant això, a l’Ebre i Ponent poden tornar a superar-se els 20 °C. En canvi, al Pirineu l’ambient serà més fred.

Pel que fa a l’estat del cel, entre la nit de dimarts i la matinada i matí de dimecres poden caure ruixats de forma dispersa a punts del litoral i del prelitoral de Barcelona i zones pròximes. Poca cosa, però hi haurà inestabilitat més marcada en aquestes zones i a la resta del nord-est del país. A partir de la tarda i vespre cauran nous xàfecs entre Girona i Barcelona. També pot anar caient precipitació a la cara nord del Pirineu amb una cota de neu d’entre 1.600 i 1.200 metres. Més sol cap a Ponent i al sud amb ventades de mestral i tramuntana al sud, a la Costa Brava i als cims del Pirineu.

Dijous: nous xàfecs

El temps es mantindrà mogut dijous amb alguns ruixats dispersos i febles al voltant de la costa central. A la tarda pot haver-hi una tongada de xàfecs més extensa sense descartar alguna tronada entre les comarques de Girona, Barcelona, el Pirineu i el Prepirineu. La cota de neu serà més baixa i s’ubicarà entre els 1.400 i els 1000 metres. Es mantindrà la fresca i les ventades als extrems del país.

Dies vinents: sense grans canvis

La calma guanyarà terreny a partir de divendres amb dies força plàcids, sense ventades del nord i ben poca precipitació. De fet, no es veuen pluges importants a la vista per enlloc. Malgrat que les temperatures pujaran una mica, l’ambient es mantindrà suau i normal per a l’època sense noves calorades.

Balanç del dimarts

Les temperatures màximes han baixat entre tres i vuit graus a la majoria de comarques. No obstant això, s’han mantingut semblants o han pujat més de forma transitòria a la Costa Daurada i al Delta de l’Ebre. Molts valors s’han mogut entre els 16 i 21 °C, però més baixos al Pirineu, i entre 22 i 25 °C a l’interior sud del país. La màxima més alta del dia s’ha registrat a Ulldecona (el Montsià), amb 25,6 °C.  

stats