La méteo

Encara més calor diumenge a l’espera d’un nou canvi de temps

Acabarem el cap de setmana amb temperatures més altes i força calma

2 min
La calor anirà a més aquest diumenge.

Aquestes últimes hores han desaparegut els xàfecs i han pujat clarament les temperatures, destacant els 30 °C d'Alcarràs (Segrià) com a màxima més alta d'ahir dissabte. I de cara a avui diumenge encara farà més calor. S’espera una jornada de calma en conjunt i ambient preestiuenc al centre del dia en moltes comarques. No obstant això, a la tarda reapareixeran alguns ruixats al Pirineu, que dilluns s’estendran per més zones del país amb l’arribada d’un nou front.

Diumenge: més calor

Les temperatures encara pujaran més l’últim dia del cap de setmana, tant de nit com de dia. A primeres hores notarem un ambient més suau en general i al migdia s’accentuarà l’ambient càlid. S’esperen moltes màximes de 23 a 28 °C, però a Ponent i a l’interior del sud del país es poden tornar a assolir o superar-se lleugerament els 30 °C. Màniga curta imprescindible al centre del dia a la majoria de comarques.

Tot plegat amb un temps molt tranquil i força assolellat en conjunt, amb el permís d’alguna boira matinal i d’algunes pinzellades de núvols decoratius. No obstant això, a la tarda les nuvolades creixeran amb més ganes al Pirineu i s’hi esperen alguns ruixats dispersos i locals. Poca cosa en un dia, en general, per aprofitar.

Dilluns: canvi de temps

L’arribada d’un front provocarà alguns canvis de cara al primer dia de la setmana. Les nuvolades augmentaran en conjunt i reapareixeran els ruixats dispersos en pràcticament qualsevol punt del país de matinada i al matí. Un canvi de temps poc important que també provocarà que les temperatures baixin una mica a l'interior i al Pirineu. A la tarda, els xàfecs quedaran concentrats al Pirineu i al Prepirineu.

Més calor a la vista

Els canvis del dilluns seran transitoris, ja que els següents dies seran força més tranquils. Tan sols es pot escapar algun ruixat de tarda local, bàsicament al Pirineu. I els termòmetres tornaran a remuntar amb ambient cada cop més càlid. Amb els mapes actuals, la majoria de màximes es mouran entre els 25 i els 30 °C al prelitoral i a l’interior a mitjans de setmana, just a les portes de l’arribada del mes de juny i, per tant, de l’estiu meteorològic.

stats