La méteo

La méteo: els mapes mantenen un inici de Setmana Santa mogut

Fins divendres hi haurà pocs canvis, però el cap de setmana ja baixaran les temperatures amb algun ruixat a l'espera d'una borrasca activa

2 min

BarcelonaEl temps ha estat molt plàcid el primer dia de la primavera, aquest dimecres, i així es mantindrà de cara a dijous. La calma dominarà amb pocs matisos i el cel seguirà enterbolit per pols en suspensió i alguns núvols alts i prims. Tindrem un nou pic de calor divendres, però el fred i les pluges poden reaparèixer en l’inici de la Setmana Santa.

Dijous: pocs canvis

Ens tornarem a llevar amb poc fred o fresca i alguns núvols baixos o boires, sobretot en punts de la costa. Durant tot el dia es mantindrà la calma amb un cel terrós i enterbolit pel pas de núvols alts i prims i per la presència de pols en suspensió. A la tarda no es descarta algun ruixat molt local al Pirineu.

Les temperatures tornaran a remuntar aquest dijous després del descens de les últimes hores, especialment a l’interior. Moltes màximes es mouran entre els 20 i els 25 °C al prelitoral i a l’interior amb ambient atípicament càlid a les hores centrals del dia.

Divendres: pic de calor

Els termòmetres encara pujaran més, sobretot al litoral i prelitoral, i es poden superar amb facilitat els 25 °C a l’interior de les Terres de l’Ebre. Ambient molt càlid per a l’època amb temps força tranquil i encara amb cel enterbolit per pols en suspensió i núvols prims. De nou, no es descarta algun ruixat de tarda al Pirineu.

Cap de setmana: primers canvis

El temps començarà a canviar de cara al cap de setmana. Entrarà vent del nord, que farà baixar les temperatures i augmentar la inestabilitat, sobretot dissabte, quan s’esperen alguns ruixats al Pirineu, Prepirineu i nord-est. Tot plegat molt irregular. Més calma a la resta.

Borrasca per començar la Setmana Santa

Entre dilluns i dimarts els mapes mantenen que ens afectarà una borrasca activa. Això provocaria pluges generals i una nova nevada al Pirineu amb una cota clarament més baixa. De fet, les temperatures caurien en picat amb valors més propis de l’hivern que no pas de la primavera.

Aquesta situació l'haurem d’anar confirmant, ja que encara hi ha incertesa en alguns aspectes. En tot cas, aquest canvi brusc coincidiria amb els primers dies de la Setmana Santa. El temps no faria net després, però no està clar quin panorama tindrem durant els que per a molta gent són dies festius.

stats