La méteo

Inici de setmana amb més ruixats i tronades a la meitat nord

El temps tendirà a estabilitzar-se a partir de dijous

2 min
Les nuvolades tornaran a créixer amb ganes aquesta tarda.

La inestabilitat dels últims dies, amb ruixats i tronades en molts indrets, serà l'escenari predominant els primers dies de la setmana que comencem avui. Durant el cap de setmana la pluja ha visitat àmplies zones del país i ha deixat acumulacions destacables en alguns punts (trobareu totes les dades i algunes imatges al final d'aquesta informació). El dia ha començat amb un cel variable però les nuvolades creixeran amb ganes durant la tarda i ràpidament veurem descarregar xàfecs intensos, aquest cop concentrats a la meitat nord i est.

Avui, tronades al nord-est

Avui tornarà a ser un dia de temps molt canviant i plenament primaveral. Després d'un matí amb nuvolositat variable, amb símptomes d'inestabilitat evidents que han provocat alguns ruixats al litoral central, entre el migdia i la tarda tornaran a caure xàfecs i tempestes localment forts. Aquesta vegada, a diferència d'ahir a la tarda, els més destacats afectaran sobretot les comarques de Girona i del nord de Barcelona, així com el Pirineu, el Prepirineu, la resta del prelitoral i els Ports. No és descartable que vagin novament acompanyats de tempesta i de calamarsa o de forts cops de vent.

Demà, ruixats concentrats a la meitat nord

Demà la inestabilitat es mantindrà i els ruixats continuaran regant moltes comarques, tot i que a poc a poc quedaran més restringits a la zona pirinenca i al quadrant nord-est del país. Serà en aquests indrets on cada dia hi haurà xàfecs dispersos i irregulars que aniran sumant litres al balanç humit de les últimes setmanes, amb una temperatura que no experimentarà gaires canvis i que seguirà molt més frenada que en els mesos de maig d'anys anteriors.

A partir de dimecres el risc de pluja disminuirà lentament

Dimecres i dijous encara seran dies de temps inestable, amb ruixats i alguna tronada de tarda a la meitat nord i est de Catalunya, però entre divendres i el cap de setmana el temps tendirà a ser més estable i el sol guanyarà terreny després d'uns dies ben moguts. Aquest augment de la insolació també provocarà que la temperatura màxima ascendeixi progressivament, tot i que en cap cas s'entreveu cap calorada a curt termini.

Balanç dels xàfecs dels últims dies

Els xàfecs i les tempestes han afectat moltes comarques durant els últims dies, tot i que en molts casos ho han fet de manera irregular i poc important. Dissabte van deixar 28 l/m² a Molló (Ripollès), 22 a Sant Salvador de Guardiola (Bages), 17 al Parc Natural dels Ports (Baix Ebre) i 13 a Baldomar (Noguera), tot i que en molts punts de les comarques de Barcelona i Girona van sovintejar les acumulacions d'entre 2 i 4 l/m² dels ruixats de la primera meitat de la jornada. Diumenge la pluja es va concentrar al terç oest, amb 52 l/m² al Parc Natural dels Ports, 33 a Batea (Terra Alta), 15 a Alcarràs i 14 a Raimat (tots dos al Segrià).

stats