La méteo

La méteo: possible canvi important de temps per Setmana Santa

El temps es mantindrà semblant fins divendres amb temperatures que tocaran sostre, però a partir del cap de setmana la situació començarà a canviar.

2 min

BarcelonaEls xàfecs i tronades de tarda del dimarts al Pirineu i al nord-est (trobareu totes les dades i imatges al final d'aquesta informació) no tindran gaire continuïtat. Aquest dimecres ha arribat oficialment la primavera a les 04.06 h i el primer dia de la nova estació serà tranquil, tot i que amb el cel enterbolit per pols en suspensió i alguns canvis en les temperatures. Els mapes indiquen que el temps podria patir canvis importants just per Setmana Santa.

Dimecres: primer dia de la primavera

El temps es mantindrà molt tranquil el primer dia de la nova estació. No obstant, el cel estarà enterbolit per la presència de pols en suspensió i el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims. També hi haurà alguns núvols baixos i boires matinals, sobretot a l’Ebre. Les nuvolades de tarda deixaran algun ruixat local al Pirineu, sobretot al de Lleida.

Les temperatures baixaran en general, especialment a l’interior. Per tant, la calor atípica afluixarà, tot i que els termòmetres es mantindran per sobre del que tocaria. Moltes màximes es mouran entre els 17 i els 23 °C, i a primeres hores farà poc fred.

Dijous: torna a pujar la temperatura

De cara a dijous i divendres, els termòmetres tornaran a pujar i recuperarem l’ambient molt càlid per a l’època. Moltes màximes es mouran entre els 20 i els 25 °C al prelitoral i a l’interior, però se superaran aquestes xifres a l’Ebre. A punts de la costa i del prelitoral hi farà xafogor.

Tot plegat amb cel que es mantindrà tèrbol per la presència de pols en suspensió amb alguns núvols prims i boires o núvols baixos matinals. Els ruixats de tarda seran molt locals en punts del Pirineu i aniran acompanyats de fang, però en conjunt no s’espera pluja.

Possibles canvis importants

A partir del cap de setmana el temps començarà a canviar. La inestabilitat anirà a més i els xàfecs i tronades guanyaran terreny, sobretot al Pirineu, Prepirineu i nord-est. Els mapes indiquen que la setmana vinent la situació es pot complicar encara més amb l’arribada de borrasques que portarien precipitacions més generals.

Encara queden molts dies, però, i tot plegat ho haurem d’anar confirmant. En tot cas, aquest canvi de temps coincidiria de ple amb l’inici de Setmana Santa. Per tant, haurem d’anar seguint amb atenció l’actualització dels models meteorològics de cara a un moment en què la majoria de la població poc o molt té dies de vacances. 

Balanç de les tempestes

Els xàfecs i tempestes han reaparegut aquest dimarts a molts punts de l'interior nord-est i del Pirineu. Les comarques més afectades han estat la Garrotxa i el Ripollès, on s'han acumulat en alguns casos més de 10 l/m² en poca estona. Localment les tempestes han anat acompanyades de pedra o calamarsa i deixant patacs d'aigua. Unes precipitacions que han afectat de ple la segona etapa de la Volta Ciclista de Catalunya.

stats